Ki-ki meccs vár ránk vasárnap

Szerzo:
Feltoltve: 2024.február 16

A bajnokság hétvégi, huszonegyedik fordulójában végre ismét hazai környezetben lép pályára csapatunk. (Utoljára majd három hónapja voltunk pályaválasztók.) Vasárnap délután a táblázaton velünk azonos pontszámmal álló Soroksár együttesét fogadjuk. A 17 órakor kezdődő összecsapást Hanyecz Bence vezeti, segítői Király Zsolt és Vrbovszki Pál lesznek.

A Lipcsei Péter dirigálta fővárosi alakulat hozzánk hasonlóan, mint fiókcsapat, elsősorban a fiatalok nevelésére hegyezi ki a hangsúlyt. A múlt vasárnapi, BVSC ellen 2-1-re megnyert meccsen is például négy 20 év alatti játékost – Mergl Szabolcs, Kaján Norbert, Tóth Alex, Varga Zétény -szerepeltetett. Ugyanakkor több rutinos, meghatározó labdarúgó (pl. Lovrencsics Balázs, Vass Ádám, Korozmán Kevin) próbálja meg összefogni a fiatalokat. A sárga-feketék játékstílusa is hasonló a mienkhez, próbálják birtokolni a labdát, játszani a futballt.

A Soroksár idén már három bajnokin van túl. A nyitányon, Gyirmóton az utolsó pillanatban kapott góllal 1-0-ra kikapott, majd múlt vasárnap, a hajrában fordítva 2-1-re legyőzte a BVSC-t. Szerdán, a 18. fordulóból elmaradt meccs pótlásán, hazai környezetben 3-1-es vereséget szenvedett az Ajkától. Bár az eredmény sima meccset feltételez, ám messze nem így volt. A vendégek csak két, jó indulattal megítélt tizenegyesgólnak köszönhetik sikerüket.

Az egymás elleni eredmények is a kiegyenlített erőviszonyokat tükrözik. Az elmúlt szezonban mindkétszer megosztoztunk a pontokon (2-2 és 0-0), azt megelőzően 4-3-ra nyertünk hazai környezetben, illetve 2-0-ra kikaptunk a Haraszti úton, a covidos bajnokságban pedig mi szenvedtünk 4-3-as vereséget a fővárosban, de Csákváron 3-0-ra diadalmaskodtunk.

Ősszel 2-0-ra nyert a Soroksár otthon. Ha a sormintát követjük, akkor most a mi sikerünk következik ismét …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020