Stadion a stadionban – nemzetközi projekt a sportszerűség szellemében

Szerzo:
Feltoltve: 2014.augusztus 13
DSCF9561

Az Aqvital FC Csákvár együttese a FIFA, az UEFA és a Magyar Labdarúgó Szövetség szolgenjét zászlajára tűzve, “élharcosa” kíván lenni a diszkrimináció elleni harcnak, a sportszerű játéknak, sportszerű szurkolásnak. Ennek szellemében született meg a “Stadion a stadionban” elnevezésű projekt. Klubunk felvette a négy európai topliga – olasz, angol, spanyol, német – valamennyi első osztályú együttesével a kapcsolatot (már néhány magyar együttest is megkerestünk), és elmondtuk ötletünket nekik: semmi mást nem kértünk tőlük, mint hogy a stadionjuk lelátói székéből egyet ajándékozzanak az Aqvital FC Csákvárnak, melyet fellogózva a klub emblémájával felszerelünk saját stadionunk egy erre a célra kialakított szektorába. Így egymás mellé kerülhetnek az ősi riválisok relikviái: a Real Madrid széke mellé kerül az Atletico Madrid, a Manchester United mellé a City, vagy éppen a Ferencváros mellé az Újpest. Ezzel a projekt-tel fel akarjuk hívni a szurkolók figyelmét arra, hogy: az ellenfél nem ellenség!
És hogy milyen volt a nagy klubok részéről a fogadtatás: a Manchester United két perccel az általunk elküldött e-mail után már válaszolt is megkeresésünkre és támogatásáról biztosított bennünket. A Bayer Leverkusen összehozott a Német Labdarúgó Szövetség illetékesével, mondván a sportszerű játékra való felhívás náluk is kiemelt feladatnak számít.
Klubszobánkban a mai sajtótájékoztatóra már a sportszerűség szellemében kerültek kiállításra dedikált mezek: többek között a Real Madrid, az Arsenal, az AC Milan, az AS Roma, a Werder Bremen, az 1860 München, a West Bromvich Albion, az UC Sampdoria, illetve a magyar válogatott dressze színesíti a falakat.
A sajtótájékoztatón természetesen vezetőedzőnk, Bognár György beszámolt a megjelent újságíróknak NB II-es újonc csapatunk felkészüléséről, a bajnoki rajt előtti várakozásról. Nagy Sándor tulajdonos az alkalmat kihasználva most mutatta be a média munkatársainak a tavasszal még a Nyíregyháza Spartacusnál dolgozó, egykori ifjúsági válogatott labdarúgóból lett sportvezetőt, Krizán Sándort, aki a jövőben sportigazgatóként segíti munkáját.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>