Dencinger Norbi útja Csákvárról Csákvárig

Szerzo:
Feltoltve: 2024.február 8

Bár az idei első bajnoki mérkőzésen adminisztratív okok miatt – nem jött meg a játékengedélye – még nem lehetett ott a keretben, hivatalosan már az Aqvital FC játékosának számít Dencinger Norbert. A 24 éves fiatal tősgyökeres csákvári – akárcsak első számú kapusunk, Zeleizi Patrik -, s most jókora vargabetű után tért haza klubunkhoz.

A Főnix, az MTK, a Bicske, illetve az osztrák Kufstein együtteseiben eltöltött évek után idén januárban csatlakoztál az Aqvital FC-hez.

  • Jó volt hazatérni Csákvárra, hiszen mégis csak innen indultam – osztotta meg örömét honlapunkkal Dencinger Norbert. – A felkészülés, illetve a törökországi edzőtábor alatt bíztam benne, hogy sikerül olyan teljesítményt nyújtanom az edzéseken, edzőmeccseken, mellyel meggyőzöm a szakmai stábot. Örülök, hogy sikerült. Az első perctől kezdve mindenki, a játékosok, az edzők nagyon segítőkészek, befogadóak voltak. Már most kijelenthetem, remek a közösség, jó ide tartozni.

Bár fiatal játékosnak számítasz még, s nem vagy egy vándormadár típus, azért már így is érdekes pályafutás van mögötted.

  • Amikor nyolcéves koromban a Főnixhez kerültem, még kevesen hallottak az együttesről, s talán még kevesebben gondolták, hogy az egykoron Csákváron is futballozó Szoboszlai Zsolt vezetésével milyen remek nevelőmunka zajlik ott. Szoboszlai Dominikkal, Bolla Bendegúzzal és egy idő után Csoboth Kevinnel együtt nőttünk fel. Egy olyan klubban, melynek nem volt normál méretű pályája! Tizennégy éves korunkig egy palánkkal körbe vett műfüves pallérozódtunk. Amikor 14 évesen kiöregedtünk a kispályás korból, az MTK-hoz kerültem. Az utolsó agárdi akadémiai korosztályok egyikében Schaffer Andrissal, Szuhodovszky Somával futballoztam együtt, s megmondom őszintén, nagyon jól éreztem ott magam. A kék-fehéreknél edzhettem együtt, majd edzőm is volt Dragan Vukmir, így mikor Bicskére került, nem sokáig gondolkodtam, hogy elfogadjam-e invitálását. Tavaly nyáron azonban úgy éreztem, elég volt az NB III-ból, nem jutottam egyről a kettőre, új kihívásra vágytam. Így kerültem az osztrák harmadosztályba. Más közeg, talán képességek dolgában erősebb valamivel a magyar harmadosztálynál, de fizikálisan kevesebb munkát tesznek bele. Sok pozitív és negatív hatás ért, tapasztalatszerzésnek tökéletesen megfelelt. A télen aztán úgy döntöttem, hazajövök, s csákváriként egyértelmű volt, az Aqvitalnál kérek edzéslehetőséget. Örülök, hogy végül ez kerekedett ki a felkészülésből.

Dencinger Norbi papírjai megérkeztek Ausztriából, már csak az MLSZ játékengedélyén múlik, hogy az ETO FC Győr elleni hétvégi meccsen ott lehet-e a keretben.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020