Ilyen volt 2023 …

Szerzo:
Feltoltve: 2023.december 30

Néhány órával a 2023-as esztendő vége előtt visszatekintettünk egy kicsit csapatunk idei emlékezetes pillanataira, meccseire. Mint minden ilyen visszaemlékezés, ez is szubjektív, a saját érzéseink alapján válogattunk.

Március idusán Zelizi Patrik lehúzta a rolót Németh Krisztiánék előtt, remek védéseinek köszönhetően pontot vettünk el a ma már élvonalban szereplő MTK ellen.

Április közepén, tizenkét nyeretlenül megvívott bajnoki után Magyar Zsolt duplájával vetettünk véget rossz sorozatunknak a kiesés elleni harcban riválisnak számító Békéscsaba otthonában.

A tavasz utolsó összecsapásán pontot szereztünk az ETO Arénában, ezzel meghosszabbítottuk NB II-es tagságunkat és széppé tettük hosszú ragyogó pályafutását lezáró Vaskó Tomi búcsúját.

A nyár szenzációjának számított, hogy a török rekordbajnok Galatasaray csapatunkat választotta felkészülési partnerének ausztriai edzőtáborában. Ugyan 4-2-es vereséget szenvedtünk, de Major Marci gólját még az ötvanhatszoros válogatott vezetőedző, Okan Buruk is megtapsolta. A youtube-n egy nap alatt közel egymillióan néhzték meg a mérkőzés összefoglalóját!

Az őszi szezon második fordulójában egy óra játék után mág 4-0-ra vezettünk a Haladás ellen (a vége 4-2 lett), Tamás Nándi levegőből bebelsőzött gólját hetekig emlegettük.

Az idényt a dobogó harmadik helyén záró Szeged veretlenségét augusztus végén mi vettük el, ráadásul idegenben, a Szent Gellért Fórumban, köszönhetően Gazdag Vajk pazar, 18 méteres bombájának.

Október első napján, a Vasas otthonában, a 94. percben egyenlítettünk. Fejős Áron ollózós gólját még nagypapa korában is mesélni fogja.

Az év utolsó bajnokiján a Bozsik Arénában volt jelenésünk. Babós Levi és Tamás Nándi gólja (2-2) elcsendesítette még az elvakult kispesti szurkolókat is.

És a ráadás! Az országos szaksajtó is elismerte (csapatunk és) fiataljaink szereplését, fejlődését.

Hát ilyen volt 2023 számunkra …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020