Játék a számokkal

Szerzo:
Feltoltve: 2023.december 14

Vasárnap befejeződött a 2023-24-es másodosztályú bajnokság első felvonása, most másfél hónapos pihenő következik a pontvadászatban. A játékosok mér megkezdték téli szabadságukat, hogy aztán január első napjaiban ismét benépesítsék az öltözőket és megkezdjék a felkészülést a február 4-én rajtoló bajnoki folytatásra.

Ugyan öt mérkőzés elmaradt az esztendő utolsó játéknapján, ám így is többé, kevésbé reális képet fest a tabella. Ami egyértelműen látszik, hogy az első öt helyezett együttes (Nyíregyháza, ETO FC Győr, Szeged, Vasas, Kozármisleny) elszakadt üldözőitől, ők a tavasz során a feljutásért, illetve a dobogóért külön harcot vívnak.

A 6-13. helyezettek alkotják a középmezőny – ide tartozik csapatunkon kívül a Gyirmót, a Kazincbarcika, a Budafok, a Honvéd és a Soroksár -, a Pécs és a Haladás között mindössze hat pont a különbség. Hacsak valami eget rengető formahanyatlás nem következik be, ezen gárdáknak talán kevesebb izgulni valójuk lesz a kiesés miatt.

Ugyanakkor a 14. helyezettől lefelé lévő öt csapat – BVSC, Tiszakécske, Siófok, Ajka, Mosonmagyaróvár – alkotja a(z igazi) veszélyzónát. A fővárosi vasutasok és a sereghajtó között hét pont a különbség. Mivel ebben a szezonban 4(!) együttes is kiesik, így nagyon össze kell kapnia magát annak a csapatnak, mely nyugodt bajnoki hajrára vágyik.

Természetesen lehetnek átfedések, de csak egy hosszabb jobb, illetve rosszabb sorozattal lehet jelentősen előre lépni vagy komolyabban visszacsúszni a táblázaton.

A kiélezett versenyfutásban különösen fontos lehet a győzelmek száma – pontazonosság esetén ez rangsorol -, melyben az elmúlt évvel ellentétben most nem áll rosszul csapatunk. Jelenleg 3-3 győzelemmel állunk jobban, mint a kieső helyen tanyázók. Ahhoz, hogy ezen együttesek elénk kerüljenek, nem elég nekik háromszor nyerni, nekünk háromszor vereséget is kellene szenvedni.

A tavaszi 17 bajnoki találkozó közül hetet játszunk itthon, tízszer vendégként lépünk pályára. A szezont egyből két idegenbeli meccsel, Szombathelyen, illetve Győrben kezdjük, míg május 26-én, a Tiszakécske ellen hazai környezetben zárjuk.

Az előzetes versenykiírás értelmében tavasszal nem lesz hétközi (szerdai) forduló.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020