Lehetett volna három, de örülünk az egynek is

Szerzo:
Feltoltve: 2023.december 12

Csapatunk a bajnokság idei utolsó, 18. fordulójában óriási akarattal, nagyon szervezetten és taktikusan futballozva 2-2-es döntetlent ért el idegenben, a Honvéd ellen. Ezzel elmondhatja magáról, hogy Angyalföld után Kispestről is ponttal tért haza.

Közel álltunk a még nagyobb bravúrhoz …

  • Valóban, hiszen 2-0-ra vezettünk a második félidő közepén, s a hazaiak csak a 89. percben mentették döntetlenre a találkozót – kezdte értékelését vezetőedzőnk, Tóth Balázs. – Ennek ellenére azt mondom, az egy pontnak is örülünk, nagyon megdolgoztak játékosaink érte. Úgy gondolom, az első félidőben végig a mi akaratunk érvényesült, megszereztük a vezetést, a Honvédnak pedig még kapura lövési kísérlete sem volt. Szünet után sikerült megduplázni előnyünket, s ekkor úgy tűnt, mindhárom pontot hazavihetjük, de a peches öngóllal visszahoztuk a meccsbe házigazdáinkat. Az utolsó húsz percben óriási nyomás alatt játszottunk. Jól szálltak be a kispesti cserék, számolatlanul jöttek a beadások a kapunk elé, s egy ilyet követően Bobál Gergely az utolsó percben bekotorta az egyenlítő találatot.

Mintha elfogytunk volna a mérkőzés végére …

  • A meccs előtt nem vertük nagy dobra, de többen is betegséggel küszködve, félkészen vállalták a játékot, s ez sajnos a hajrában visszaütött. Ugyan kétgólos előnyről végeztünk döntetlenre, de az első fordulóbeli 1-2 mégis sokkal jobban fáj. Akkor az egész meccsen mi domináltunk, a Honvéd óriási szerencsével nyert. Most a hajrában Pécsi Árminnak több bravúrt is be kellett mutatni.

Többen is nagyon jó teljesítménnyel rukkoltak ki.

  • Az egyéni értékelésem az öltözőre tartozik, de most, pláne, hogy vége a szezonnak, mindenképpen meg kell említenem, rutinos játékosaink, Szakály Dénes, Farkas Aurél, Murka Benedek, Karacs Dániel nagyon sokat tettek hozzá a csapat sikeréhez. Erre a talajra nem lehet azt mondani, hogy éppen Simon Andrisnak kedvezett volna, de olyan munkát végzett 90 percen keresztül, mely mindenképpen dicséretet érdemel.

Hétfőtől szabadságra mentek játékosaink. Két hét teljes pihenő után az egyénre szóló program alapján mindenki megkezdi a felkészülést, majd január 3-tól már közösen zajlanak a gyakorlások.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020