A forduló játékosa: Karacs Dániel

Szerzo:
Feltoltve: 2023.október 5

Miközben Fejős Áron Vasas ellen szerzett szépségdíjas egyenlítő góljáról beszélnek a szurkolók – https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-fejos-nem-kegyelmezett-felfordulatbol-bevagta-a-vasas-ellen-video-2981637 -, a tizedik forduló játékosa címet Karacs Dániel érdemelte ki az országos szaklaptól.

  • A forduló válogatottjába már többször bekerültem, de a forduló játékosa még soha nem voltam – tudtuk meg középső védőnktől. – A héten a harmadik meccset játszottuk Angyalföldön, s tudtuk, a Vasasnak olyan bő a kerete, hogy mindegy, milyen összeállításban lép pályára ellenünk, toronymagas esélyese a találkozónak. Az első félidőben még egyenrangú ellenfele voltunk a piros-kékeknek, ám a szünet után már nagyon beszorítottak minket a kapunk elé. Az elmúlt hetekben összeállt a védekezésünk, nem véletlen, hogy az utolsó négy meccsen nem kaptunk gólt. Urblik Józsi extra labdáját azonban nem tudtuk levédekezni. Az utolsó tíz percben úgy voltunk vele, ha kikapunk, mindegy, hogy 1-0 vagy 2-0, de próbáljunk meg egyenlíteni. Azt hiszem az a lelátóról is látszott, fizikálisan rendben vagyunk, s mivel a Vasas már nem nagyon akart semmit sem csinálni, kijöttünk a szorításból. Nem kezdtünk fejetlen támadásokban, az utolsó pillanatig igyekeztünk lejátszani akcióinkat. A gólunk pedig önmagáért beszél …

Az elmúlt időszakban kijutott neked a jóból, olyan támadók ellen léptél pályára, mint Németh Krisztián (MTK), Zaniolo (Galatasaray), Holman Dávid (Honvéd), most pedig Novothny Soma …

  • Szép névsor … Soma erős, határozott, magyar szinten klasszis center, aki nem ijed meg, sőt keresi a test-test elleni párharcot. Jó volt elleni játszani. Megmondom őszintén, jobban szeretem az ilyen középcsatárokat, mint a gyors, mozgékony támadókat.

Vasárnap jön a rossz passzban lévő Ajka.

  • Tisztában vagyunk vele, hogy nincs kolbászból a kerítés. Az Ajka nem véletlenül végzett a harmadik helyen az előző bajnokságban, s azóta nem lett gyengébb. Sokkal jobb csapat annál, mint azt a jelenlegi helyezése mutatja. Most ráadásul edzőt is cserélt, s ez ilyenkor mindig ad egy plusz löketet a játékosoknak. Ennek ellenére természetesen nyerni szeretnénk, úgy akarunk elmenni a kéthetes bajnoki szünetnek, hogy már hat meccse veretlenek vagyunk.

A tizenegyedik forduló mérkőzése vasárnap 15 órakor kezdődik Csákváron.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020