Szigorításról döntött a szövetség

Szerzo:
Feltoltve: 2023.augusztus 24

A nézőtéri rendzavarások megszüntetésére rendkívüli szigorításokról döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az elmúlt bajnokságok folyamán megszaporodtak a nézőtéren azok a szurkolói megnyilvánulások, ahol szurkoló vagy szurkolók a mérkőzés résztvevőit (játékost, sportvezetőt, hivatalos személyt), vagy más nézőket becsületsértő módon szidalmaznak, fenyegetnek, mely viselkedéssel a szurkolói környezetben is megbotránkozást keltenek, kiemelt tekintettel az esetleges gyerekközönségre. A Magyar Labdarúgó Szövetség a Fegyelmi Szabályzat ide vonatkozó szigorításával fel kívánja számolni a mérkőzések nézőterein az ilyen fajta deviáns magatartást, ezért az alábbiakat rendelte el:

A mérkőzés rendjének megzavarásának minősül:

  1. Ha egy, vagy több szurkoló viselkedése akadályozza a mérkőzés zavartalan lejátszását, vagy a mérkőzés élvezetében megbotránkozást vált ki. Például ha egy, vagy több szurkoló a mérkőzésen résztvevő játékost, stábtagot, hivatalos személyt fenyeget, veszélyeztet, vagy bántalmaz.
  2. Ha egy, vagy több szurkoló a mérkőzésen résztvevő játékos, stábtag, hivatalos személy emberi méltóságát sértő kifejezéseket használ!
  3. A kirívó nézőtéri rendzavarások megszüntetése céljából, rendkívüli mértékű pénzbüntetéseket kell alkalmazni mind a felnőtt, mind az utánpótlás mérkőzésen!

Mindez azt jelenti, hogy a rendező sportegyesületeknek a szurkolói rendbontások komoly anyagi terhet jelentenek!

(Fotó: illusztráció)

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020