Ebből a meccsből sokat profitálhatunk

Szerzo:
Feltoltve: 2023.július 19

A múlt hétvégén lejátszott Galatasaray elleni felkészülési meccs kapcsán már megszólalt az olasz válogatott Nicolo Zanioloval öldöklő csatát vívó Karacs Dániel és a török bajnoknak 18 évesen gólt rúgó Major Marcell is, ám vezetőedzőnk nem osztotta meg honlapunkkal véleményét a látottakról. Eddig.

  • Mielőtt bármilyen értékelésbe belemennénk, szeretném a nagy nyilvánosság előtt is megköszönni a Kazinbarcika együttesének, illetve Csábi József vezetőedzőnek a hozzáállását, hogy elfogadták kérésünket a jó előre lekötött felkészülési meccs lemondásával kapcsolatban – kezdte mondandóját Tóth Balázs. – Olyan ajánlatot kaptunk Gelei Károly mérkőzésszervezőnek köszönhetően, melyet egyszerűen nem lehetett visszautasítani. Szerintem nincs magyar csapat, mely ne vállalta volna be azonnal ezt a meccset.

Két héttel a bajnoki rajt előtt azért bátor vállalkozásnak tűnt egy ilyen, nemzetközi klasszisokkal megtűzdelt gárda ellen pályára lépni.

  • Remekül illeszkedett a felkészülési programunkba, s amit egész héten gyakoroltunk, azt most meccs szituációban is tesztelhettük. Keretünk nagyon átalakult a nyáron, így a csapatvédekezésünket újra kell építeni. Ennek felmérésére pedig ennél jobb lehetőséget nem is kereshettünk volna. A másnapi videózáson pedig minden játékos számára fehéren-feketén kiderült, mi az, amit jól csináltak, és hol hibáztak. Arról már nem is beszélek, hogy fiataljainknak, de még a rutinos öreg rókáknak is olyan élményt adott ez a meccs, melyre egész pályafutásuk során emlékezni fognak.

A 4-2-es eredmény láttán sokan hajlamosak legyinteni, hogy egy, két kivételtől eltekintve a fakót játszatta Okan Buruk …

  • Erre csak annyit tudok mondani, a Galatasaray megtisztelt minket azzal, hogy mindvégig komolyan vette a meccset, teljes erőbedobással, legjobb játékosait pályára küldve futballozott. Tizennyolc válogatott van a keretében, akadt, aki végig játszotta a kilencven percet, más hetvenet vagy éppen egy félidőt futballozott.

Mennyire vagy elégedett a látottakkal?

  • A vereség ellenére is maximálisan. Sőt! Ötven percig (ekkor 1-1 volt az állás) nem talált rajtunk fogást a Galata, a meccs elején kapott góltól eltekintve nem tudott komoly helyzetet kidolgozni. Ezt követően fejben elfáradtunk, s tíz perc alatt háromszor is belehibáztunk, majd a cseréket követően, az utolsó negyedórában, bármilyen hihetetlen, mi játszottunk fölényben. A 22 éves Tamás Nándi és a 18 éves Major Marcell révén kidolgozott támadásokból szereztük góljainkat, és volt még három óriási ziccerünk. Nem s..gbe rúgtuk a labdát, hanem játszottunk, kihoztuk a labdát, felépítettük a támadásainkat. Annál nagyobb elismerés talán nem is létezhetett számunkra, mint amikor Szakály Dénes első félidei ziccere után Okan Buruk idegesen ugrott fel a kispadról és hangos szóval kérte számon csapatán a szituációt.

A meccs után sikerült néhány szót váltanod a török válogatottban 56-szor szerepelt szakvezetővel. Titok, hogy miről beszéltetek?

  • Meglepő volt számomra, hogy Okan Buruk megelőzött, s ő jött előbb hozzám a lefújást követően. A kölcsönös gratuláció után megdicsérte csapatunkat, hogy milyen jól játszottunk, hogy mertünk futballozni, s nem gondolta volna a meccs előtt, hogy egy magyar másodosztályú együttes ilyen teljesítményre képes. Haza felé a buszon jó volt hallani, hogy a játékosok szinte végig a meccsről beszélgettek és mennyire jól estek nekik a dicsérő szavak. Biztos vagyok benne, hogy egyénileg a játékosaink és csapatszinten is nagyon sokat profitálhatunk ebből a kilencven percből a bajnokságban.

Csapatunk csütörtökön újabb gyakorló mérkőzéssel folytatja felkészülését a jövő hétvégi bajnoki rajt előtt: 10 órakor, Felcsúton a Vanczák Vilmos dirigálta Puskás Akadémia II ellen lép pályára.


Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020