Gól 18 évesen, a Galatasaray ellen …

Szerzo:
Feltoltve: 2023.július 18

A Puskás Akadémiától kölcsönbe érkezett nyári új szerzeményünk, Major Marcell idén tavasszal töltötte be a 18. életévét. Összesen húsz felnőtt meccs van a lábaiban. Tavaly ősszel kétszer csereként lépett pályára az élvonalban – az Újpest (2-0) és a Kisvárda (1-1) elleni is a hajrában kapott 10-10 percet -, majd 13 összecsapáson szerepelt az akadémia II. csapatában a harmadosztályban. A tavaszt Nyíregyházán töltötte, ahol öt alkalommal kapott bizalmat az NB II-es alakulatban.

Nem lehet tehát azt állítani, hogy mekkora rutinnal rendelkezik a felnőttek között. Ennek ellenére úgy szállt be a BL résztvevő, török rekordbajnok Galatasaray elleni múlt szombati meccsen, ahogy arról kortársai, de nyugodtan mondhatjuk, hogy a legtöbb magyar labdarúgó csak álmodozik.

  • Bár azt még nem mondhatom, hogy milyen hosszú pályafutás áll mögöttem, de azt igen, hogy életem legmeghatározóbb futballélményén vagyok túl – fogadta gratulációnkat Major Marci a mai edzés előtt. – Hogy három perccel pályára lépésemet követően gólt szereztem a Galatasaray ellen, egyszerűen álomszerű. Ráadásul nem egy talált gól volt, hanem egy felépített támadás végén vettem be a törökök hálóját. Eddig egy felnőtt gólom volt, azt a Zsámbék ellen szereztem egy 5-0-re megnyert meccsen. Azt hiszem nem kell ecsetelnem a kettő közti különbséget …

Ilyen meccsről korosztályod legtöbb tagja csak álmodozik …

  • Az biztos, hogy az olasz Nicolo Zaniolohoz hasonló tudású futballista ellen még egyszer sem játszottam, de az egész Galata tele volt felnőtt (francia, belga, román, török) válogatottakkal.

Mit kért tőled Tóth Balázs vezetőedző, mikor pályára küldött?

  • Felejtsem el, ki az ellenfél, bátran játsszak, de ne vigyen el a hév, ne fussam túl magam, figyeljek oda a védekezésre is. Örülök, hogy amit az edzéseken hetek óta gyakorolunk, egyre jobban megy, úgy érzem, szép lassan összeáll a játékunk. A szakmai stáb, illetve az “öregek” nagyon sokat segítenek nekünk fiataloknak, az edzéseken és a meccseken is megkapunk minden támogatást, hogy minél könnyebben, gördülékenyebben vegyük fel a felnőtt futball ritmusát.

Csapatunk legközelebb csütörtökön 10 órakor, a Puskás Akadémia II ellen lép pályára Felcsúton.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020