Ilyen támadó ellen még nem játszottam

Szerzo:
Feltoltve: 2023.július 17

Karacs Dani lassan tíz éve profi futballista, a Gyirmót színeiben bemutatkozott az NB I-ben is, másfél esztendeje pedig csapatunkat erősíti.

Rutinos játékos vagy, a hétvégén azonban számodra is egy emlékezetes meccsen léphettél pályára ..

  • Sok emlékezetes csatát vívtam már remek támadók ellen, ám a Nicolo Zanioloval való találkozásom mindent visz – elevenítette fel mosolyogva a szombati, Galatasaray elleni (4-2) találkozót középső védőnk. – A meccs előtt átfutott az agyamon, hogy vajon miként fog azonosulni az olasz válogatott csatár egy másodosztályú magyar csapat játékosaihoz, ám amint elkezdődött a meccs, már nem volt időm ezen gondolkodni. Ezer fokon égett, nagyon tudta, érezte, mikor, merre kell futnia. A test test elleni küzdelem nem tetszett neki, de ő ugyan úgy visszafogott, rúgott, ahogy én is próbáltam őt megállítani. Tudom, hogy a bulvárban felkapták az egyik összecsapásunkat, de egyetlen durva ütközésünk sem volt, ilyen párharc tizenkettő egy tucat a bajnokikon. Soha nem gondoltam korábban, hogy engem egyszer egy 109-szeres belga válogatott fog felsegíteni a földről, de Dries Mertens úgy jött oda hozzánk, és nyugtatott mindkettőnket, mintha tucatnyi alkalommal találkoztunk volna.

A második félidőben már kevesebbet találkoztál Zanioloval …

  • Kicsit más szerepkörben játszott, a szélről indulva nagyobb terület volt előtte, s azonnal élt is lehetőséggel.

A megjelent fotók alapján a lefújást követően már szent volt a béke …

  • Talán engem lepett meg legjobban, hogy odajött hozzám a lefújást követően. Elmondta, hogy a meccs az más, ő ott nem ismer kegyelmet, de utána már nincs harag. Jót dumáltunk, s mikor megtudta, hogy van egy hatéves kisfiam, még egy Galata-ereklyét is küldött neki.

Szurkolóinkat az emlékezetes meccsen túl az is foglalkoztatja, hogy mit tudunk hasznosítani egy ilyen ellenfél elleni összecsapásból.

  • Szerintem rengeteget. Nem csak fiatal játékosainknak, de nekünk rutinosabbaknak is egy olyan élményt adott, melyből sokat profitálhatunk. A játék képe visszajelzés volt mindannyiunk számára, hogy jó irányba megyünk. Bízom benne, hogy ez a bajnokikon is visszaköszön majd.

Csapatunk legközelebb csütörtökön 10 órakor a Puskás II ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020