A Galatasaray vendége voltunk

Szerzo:
Feltoltve: 2023.július 15

Egészen a kezdő sípszóig nem hozhattuk nyilvánosságra: csapatunkat a 23-szoros török bajnok, tizenhatszoros török kupagyőztes, egyszeres UEFA-kupa és egyszeres európai szuperkupa győztes Galatasaray hívta meg egy zárt kapus felkészülési mérkőzésre Ausztriába. Más lapra tartozik, hogy a kezdést követően közel 200 török szurkoló foglalt helyet a lelátón …

Okan Buruk vezetőedző – nem mellesleg 56-szoros válogatott volt, tagja volt a 2002-es vb-n bronzérmes török együttesnek – tizennyolc(!) válogatott játékost tudhat keretében, s csapatával gőzerővel készül a közelgő BL-sorozatra.

Az isztambuli gárda kezdőjében kapott helyet többek között az olasz válogatott Nicola Zaniolo vagy éppen a 109-szeres belga válogatott Dries Mertens is.

Galatasaray-Aqvital FC Csákvár 4-2 (1-0)
Bad Waltersdorf, 200 néző
Galatasaray: Yilmaz (Balaban, 46.) – Ali Turap (Dogan, 46.), Baltaci (Tasende, 62.), Bayram (Ross, 70.), Dubois – Aksaka (Akman, 63.), Ayhan (Demiroglu, 70.) – Morutan, Mertens (Akman H., 46.), Emre – Zaniolo. Vezetőedző: Okan Buruk.
Aqvital: Pécsi (Zelizi, 71.) – Murka (Nat, 71.), Papucsek (Umatham, 71.), Karacs (Babós), László N. (Kapronczay, 71.) – Farkas A. (Major M., 71.), Mészáros D. (Helmich, 71.), Szakály D. (Hulicsár, 71.) – Tamás N. (Juhász L., 71.), Nagy Z. (Simon Á., 71.), Fejős (Baracskai, 71.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gólszerző: Baltaci (1-0) a 3., Tamás N. (1-1) az 51., Ayhan (2-1) az 53., Zaniolo (3-1) az 56., Zaniolo (4-1) a 60., Major M. (4-2) a 76. percben
Megilletődötten kezdtük a mérkőzést, s ezt azonnal kihasználta a Galata, a jobbösszekötő helyén egyedül felejtettük Baltacit, aki nyolc méterről könyörtelenül kilőtte a jobb alsót. A folytatásban viszont már összeszedetten, fegyelmezetten játszottunk, s bár a török gárdánál volt többet a labda, igazi nagy ziccert már nem sikerült kialakítaniuk. Karacs hősies test, test elleni küzdelmet vívott a bordó-sárgák legnagyobb ászával, Zanioloval, s jó volt látni, hogy nem ijedt meg a túl magas hőfokon pörgő olasz sztártól. Az első félidő vége előtt néhány perccel Szakály Dénes lábában volt az egyenlítő találat Fejős Áron lekészítését követően, ám jobb lábas, 16 méteres lövése ha nem is sokkal, de elkerülte a jobb felső sarkot.

Hogy nem volt elégedett a látottakkal Okan Buruk bizonyítja, csupán hármat cserélt a szünetben. Ez sem mentette meg azonban a török bajnokot attól, hogy egyenlítsen csapatunk: Tamás Nándor lefutotta védőjét és 15 méterről, higgadtan a bal sarokba helyezte a labdát! Sokáig nem örülhettünk az egyenlítésnek, Ayhan Kaan az ötösről, előredőlve a kapu közepébe fejelte a bal oldalról érkezett felívelést. Ha fizikálisan még nem is, de fejben egy óra elteltével egyértelműen érezhető a fáradtság csapatunknál. Ennek köszönhető, hogy előbb egy eladott labdából, majd egy gyors elfutás után Zaniolo növelni tudta a török bajnok előnyét. Az utolsó húsz percre teljes sort cserélt Tóth Balázs, a fiatalok mellett a próbázókat is pályára küldte. Major Marci pedig gyorsan élt is a lehetőséggel, a jobbösszekötő helyéről szép gólt lőtt.

Vége a mérkőzésnek, csapatunk felnőtt a feladathoz, ezért a 4-2-es vereségért nincs okunk a szégyenkezésre!


Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020