Jön a mindent eldöntő záróforduló

Szerzo:
Feltoltve: 2023.május 19

A hét végén az utolsó, 38. fordulót rendezik a másodosztályú bajnokságban. Hat mérkőzés – köztük a mienk is – 19.45-kor, négy 17 órakor kezdődik vasárnap.

Az NB II létszámcsökkentése miatt idén két csapat (19-20. helyezett) egyenes ágon esik ki, míg három (16-18.) osztályozót játszik a harmadosztály bajnokaival (BVSC, Iváncsa, illetve a Veszprém vagy Tatabánya közül az egyik).

Az már eldőlt, hogy a Dorog búcsúzik az osztálytól, ám mellette még három együttesnek is van félnivalója. A Békéscsabának csak győzelem esetén van esélye az osztályozóra, minden más eredmény a kiesését jelenti. Amennyiben a Nyíregyháza és a Szentlőrinc akár csak hasonló eredményt is ér el, mint a viharsarki alakulat, nem esik ki.

Jelenleg mi (41), a Szentlőrinc (39) és a Nyíregyháza (38) áll osztályozós helyen, de a Kozármisleny (41), a Kazincbarcika (42) és a Tiszakécske (43) sem érezheti biztonságban magát. Rossz hír számunkra, hogy nem a saját kezünkben van a sorsunk, ugyanis egy esetleges győzelemmel sem biztos, hogy elkerülünk az osztályozós helyről. (Ha az előttünk lévő három csapat is nyer, maradunk a 16. helyen.) Ugyanakkor jó hír, hogy akár egy döntetlen is elég lehet a csont nélküli bent maradáshoz. Ehhez az kell, hogy a Kozármisleny vereséget szenvedjen, illetve a Szentlőrinc ne nyerjen.

Csapatunk vasárnap este az ETO FC Győr otthonában lép pályára. A hazai gárda kényelmes helyzetben van, nem érintett az alsóházi versenyfutásban. Mégis különleges lesz számára a mérkőzés, hiszen három egykori bajnokcsapatát (1963, 1983, 2013) köszönti a klub, illetve elbúcsúztatják az aktív pályafutását befejező, 63-szoros válogatott Priskin Tamást is.

A kiesés elleni küzdelemben érintett csapatok mérkőzései – vasárnap, 19.45: ETO FC Győr-Aqvital FC Csákvár, Tiszakécske-Budafok, Kazincbarcika-Szentlőrinc, Siófok-Kozármisleny, Nyíregyháza-Szeged, Ajka-Békéscsaba.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020