Ismét egy riválist fogadunk

Szerzo:
Feltoltve: 2023.április 15

Holnap a harminckettedik forduló összecsapásaival folytatódik a másodosztályú bajnokság. Csapatunk 17 órakor a kupadöntőbe jutott Budafok együttesét fogadja. Az összecsapást Zimmermann Márió vezeti, segítői Szécsényi István és Kiss Balázs lesznek.

A hétközi fordulóban – a játéknap legjobbjának választott, két gólt szerző Magyar Zsolt vezérletével – rendkívül fontos diadalt aratott csapatunk Békéscsabán és ezzel stabilizálta helyét a középmezőnyben. Ahhoz viszont, hogy végképp megnyugodhassunk, további győzelmekre van szükségünk. Éppenséggel most vasárnap, mikor újabb hatpontos meccsen lépünk pályára. Azt a Budafokot fogadjuk ugyanis, amelyik egyetlen ponttal előzi meg együttesünket a táblázaton, azaz sikerünk esetén azonnal megelőznénk riválisunkat. Egyébként is elmondható a középmezőnyről, hogy rendkívül szoros, egy, egy győzelemmel vagy vereséggel sokat lehet előrelépni, illetőleg hátra csúszni. A kilencedik helyen tanyázó ETO és 14. helyen álló csapatunk között mindössze három pont a különbség.

A Budafok attól függetlenül sincs rossz passzban, hogy szerdán, a hosszabbításban kapott góllal – rendkívül peches – 2-1-es vereséget szenvedett a Diósgyőr ellen. A Magyar Kupában élvonalbeli gárdákat (Kisvárda, Vasas) búcsúztatva egészen a döntőig menetelt, bizonyítva ezzel, hogy bárki ellen képes a bravúrra. Mátyus János alakulatának menetelésében elévülhetetlen érdemeket szerzett 22 éves támadója, Beke Péter, aki a bajnokságot és a kupát is figyelembe véve már 20 találatnál jár.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020