Bombaformában az MTK

Szerzo:
Feltoltve: 2023.március 17

Talán az egész tavaszi szezon legnehezebb meccse vár csapatunkra a hétvégén. A bajnokság huszonnyolcadik fordulójában ugyanis a bombaformában lévő listavezetőt fogadjuk Csákváron.

Az NB II-es pontvadászat messze legjobb formában lévő együttese az MTK. A januári tavaszi rajt óta megrendezett mind a hét bajnokiját megnyerte a Horváth Dávid dirigálta gárda, s ezeken tizenhat gólt rúgott és mindössze kettőt kapott. Legutóbb a bajnokság csúcsrangadóján nyert 4-2-re a Diósgyőr ellen, s át is vette a vezetést a táblázaton.

Akik látták a hétfői MTK-DVTK összecsapást megerősíthetik, függetlenül attól, hogy közel 600 perc után, a borsodiak ellen zördült meg először a kék-fehérek hálója a tavasszal, mégsem védekezésével, hanem sokkal inkább támadójátékával emelkedik ki a másodosztályú mezőnyből. Mindennél többet mond, hogy 21 találattal szerzett többet, mint az NB II második legeredményesebb együttese. Ha ilyen tempóban termelik a gólokat Németh Krisztiánék, simán átléphetik a szezon végén a százas határt. Átlagon felüli gyorsaságú szélsői, rutinos, válogatottat megjárt támadói megfékezése embert próbáló feladat lesz vasárnap.

Az elmúlt fordulóban agyrázkódást szenvedett kapust, Rácz Gergőt kedden kiengedték a kórházból, ám hogy visszafoglalja-e helyét a kapu előtt vasárnap, erősen kérdéses. Miként a vele ütköző és sérülés miatt szintén lecserélt Poór Patrik játéka is bizonytalan. Az MTK kerete viszont elég mély ahhoz, hogy pótlásukat könnyedén megoldja Horváth Dávid.

Ősszel hasonló sorozat után utaztunk a Hungária körútra, s akkor a szezon legnagyobb meglepetését okozva 4-1-re diadalmaskodtunk …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020