A legkevesebb gólt kapó Pécshez látogatunk

Szerzo:
Feltoltve: 2023.február 24

A hétvégén a huszonötödik forduló összecsapásaival folytatódik a másodosztályú bajnokság. Csapatunk az egész őszi idénybe feljutó helyen tanyázó, jelenleg harmadik Pécs vendége lesz. A vasárnap 15 órakor kezdődő mecsekaljai találkozót Berényi Tamás vezeti, segítői Kiss Balázs és Vad Anita lesznek.

Nagy változások történtek tavaly nyáron Pécsett. Mind a vezetőségben, mind a kispadon, mint a játékoskeretben. Ennek köszönhetően pedig a piros-fekete gárda remek őszi idényt zárt. Weitner Ádám vezérletével tizennyolc meccsen keresztül őrizte veretlenségét, s csupán az őszi utolsó körben, Dorogon maradt alul.

A csapat összesen tizenegy győzelmet tudhat a magáénak, s valamennyit(!) egy góllal nyerte meg: ötször 1-0-ra, ötször 2-1-re, egyszer 4-3-ra győzött. Úgy végzett tíz alkalommal döntetlenre, hogy hatszor(!) 0-0 lett a végeredmény. Ezzel a pécsi gárda kapta a legkevesebb gólt (24/18) az NB II-es mezőnyben.

A 2023-as esztendőt viszont már nem kezdte hasonlóan jól a baranyai legénység. Kétszer is vereséget szenvedett, s egyedül Mosonmagyaróvárról vitte haza a három pontot. Ami feltűnő, két hazai meccsén, a Budafok és a Kozármisleny ellen gólképtelennek bizonyult. Ugyanakkor múlt hétfőn kimondottan jó játékkal rukkolt ki a listavezető Diósgyőr otthonában és balszerencsével kapott ki 3-2-re.

A PMFC keretében három egykori csákvári játékos is található, Mayer János és Kocsis Bence tavaly nyáron, Kártik Bálint idén télen szerződött a baranyai klubhoz.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020