Az első perc után borult minden …

Szerzo:
Feltoltve: 2022.október 11

Nem akármilyen mérkőzésen szerzett pontot csapatunk a bajnokság vasárnapi, tizenegyedik fordulójában, Dorogon.

Alig kezdődött el a találkozó, Zierkelbach Péter játékvezető – jogosan – kiállította a gólhelyzetben kilépő Szedlár Zoltánnal szemben szabálytalankodó Mészáros Dávidot. Ezzel pedig borult minden előzetes elképzelésünk … Ennek ellenére mégis mi álltunk közelebb a vezetés megszerzéséhez, ám Tamás Nándi lövését hárította a hazai kapufa. Fél óra elteltével volt játékosunk, Magyari Szilárd révén előnybe került a piros-fekete gárda, de tartásunkat bizonyítja, hogy nem estünk össze, s alig három perc elteltével, Fejős Áron révén egyenlítettünk. Ugyan a hazaiak szurkolók reklamáltak egy darabig, hogy támadónk veszélyeztette a kapujából kilépő Molnár Zsolt testi épségét, ám mint felvételünkön is látszik, teljesen szabályos körülmények között “pöckölte” el a kapus felett a labdát. Az egyenlítés ellenére örömünk nem lehetett teljesen felhőtlen, gólszerzőnk belesérült a találatba és mivel Hornyák Marcell is húzta a lábát, még az első játékrészben két kényszerű cserét kellett végrehajtani szakmai stábunknak. A szünet után jött előre a dorogi együttes, de csapatunk nagyon magabiztosan védekezett, s amikor kellett Auerbach Martin is bemutatta a maga bravúrját. A hajrában még Karacs Dániel is megsérült, ám a kispadról beszállók az egész meccsen hozzátették a magukét – ismét bebizonyosodott, nem tizenegy emberből áll csapatunk -, s így értékes egy pontot szereztünk.

A hosszabbítással együtt 91(!) percet emberhátrányban játszva, három kényszerű cserével is sikerült döntetlenre végeznünk Dorogon. Utolsó három meccsünkön hét pontot gyűjtöttünk, s ezért mindenképpen jár a dicséret.

– Meglepően kezdtük a meccset, de ez benne van a játékban – nyilatkozta a lefújást követően vezetőedzőnk, Tóth Balázs a Nemzeti Sportnak. – Büszke vagyok a csapatomra, mert megmutatta, hogy van tartása, a csereként beállók is tudtak segíteni. Ezt az utat kell követnünk, ennek a fiatal együttesnek meg kell tanulnia, hogyan reagáljon menet közben a megváltozott helyzetre.

Következő találkozónk, a Békéscsaba elleni vasárnapi összecsapás sem lesz könnyebb. Sőt! Kezdőcsapatunkból négy játékos is kiesett, pótlásuk nem lesz egyszerű.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020