Évértékelés II.: a kellemes rossz …

Szerzo:
Feltoltve: 2022.május 30

A bajnokság utolsó kilenc fordulójában Tóth Balázsra várt a feladat, hogy bent tartsa csapatunkat a másodosztályban. A pályája elején járó, az NB II-ben újoncnak számító vezetőedzőnk tökéletesen megugrotta a lécet, a tizenkilencedikről a tizenkettedik helyre vezette együttesünket. Évértékelője első részében a kerettel való ismerkedéséről, a rutinos öregek, kontra fiatal tehetségek összekovácsolásáról faggattuk. A folytatásban már egy kicsit igyekszünk előre is tekinteni, hiszen nem egészen egy hónap múlva már meg is kezdődik a felkészülés a 2022-23-as pontvadászatra.

Értékelnéd a játékosokat teljesítményét?

– Bő volt a keretünk, minden posztra akadt két játékos és szinte mindenki egészséges volt. Ez kellemese rossz egy edző számára. Egyénileg nem értékelek senkit, ez az öltözőre tartozik. Nyilván egy szurkoló másként látja a játékosok teljesítményét, mint az edző, s ebben nem is akarok senkit sem befolyásolni.

Milyen változások várhatóak a keretben?

– Ha tehetném a csapat 85-90 százalékát megtartanám, de ha ez a szám „csak 65-70 lesz, én már akkor is összeteszem a kezem. Sok a kölcsönjátékos keretünkben és akadnak olyan fiataljaink, akik felhívták magukra a figyelmet, NB I-es csapatok érdeklődnek irántuk.

Hogyan alakul a felkészülés?

– Sajnos késésben vagyunk, nagyon nem tudtunk tervezni addig, míg nem dőlt el a sorsunk. Mivel nevelőegyesület vagyunk, a szakmai kérdésekben egyeztetünk a Puskás Akadémia klubigazgatójával Tóth Balázzsal és vezetőedzőjével, Hornyák Zsolttal, illetve az utánpótlás igazgatójával Liszkai Dezsővel is.

Csapatunk tagjai jelenleg szabadságukat töltik, majd június 20-án kezdik meg a felkészülést a 2022-23-as idényre.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020