Tóth Balázs nem sokat meditált a felkérésen

Szerzo:
Feltoltve: 2022.március 25

Mint köztudott, tavaly nyári érkezése után tegnap távozott klubunktól Mónos Tamás vezetőedző és a helyét Tóth Balázs foglalta el. A csütörtöki gyakorlást már újdonsült szakvezetőnk tartotta. Első benyomásairól, érkezése körülményeiről az edzést követően faggattuk.

– Abszolút váratlanul ért a felkérés, vasárnap még a harmadosztályban szereplő Puskás Akadémia II asszisztens edzőjeként ültem a kispadon Gárdonyban, kedden pedig már arról tárgyaltunk, hogy az NB II-es Aqvital FC vezetőedzőjeként számítanának rám – felelte érdeklődésünkre a 42 éves, komoly élvonalbeli játékosmúlttal rendelkező Tóth Balázs. – Nem így terveztem az edzői pályám indulását, szerettem volna fokról fokra előre lépegetni, de hiszek magamban, így nem sokat meditáltam a válaszon. A cél egyértelmű, ki kell harcolnunk a bent maradást.

Fiatal edzőként mennyire ismeri a másodosztály mezőnyét, mennyire ismeri saját csapatát?

– Viszonylag hosszú játékos-pályafutást tudhatok magam mögött, 2018-ban, az NB II-es Szolnoknál akasztottam szögre a focicsukámat. Utolsó szezonomban, 38 évesen még 18 meccsen léptem pályára a másodosztályban. A következő szezonban már a Siófok egyik korosztályos csapatánál edzősködtem, majd 2019-ben kerültem a felcsúti Akadémiára. Mivel koordinátorként a Puskás II mellett az Aqvital FC is hozzám tartozott, szinte az összes meccsét láttam a Csákvárnak az elmúlt években. A keret nagy részének szoros a kötődése a Puskáshoz, így őket értelemszerűen ismerem, de egy, két kivételtől eltekintve mindenkivel találkoztam már korábban is.

Milyenek az első benyomásai?

– Először is szeretném gyorsan leszögezni, Mónos Tamás és stábja jó munkát végzett. Egyetlen meccsen sem focizták le, verték bucira a Csákvárt, még a vesztes találkozóik nagy részén is voltak pontszerzési reményei az együttesnek. Az már a futball kiszámíthatatlanságához tartozik, hogy az eredmények szerint valami hiányzott a játékukból. Nekem, nekünk ezt a valamit kell megtalálnunk. A táblázaton elfoglalt helyezésnél sokkal több van a gárdában. Nem könnyű, de nem is teljesíthetetlen a bent maradás kiharcolása.

Még egy utolsó felvetés. Újonc edzőként, újonc asszisztensedzőt választott magának …

– Bodor Boldizsárral játékosként is ismertük egymást, az Akadémián pedig többször dolgoztunk együtt. Egy korosztály képviselünk, azonosak az elképzeléseink a futballról, baráti viszonyban vagyunk, megértjük egymást. Most, hogy csak kilenc forduló van hátra a bajnokságból, nincs idő az ismerkedésre, összecsiszolódásra.

Tóth Balázs – és Bodor Boldizsár – első csákvári meccsén, április 3-án azonnal fejest ugrik a mély vízbe, hiszen a kiesés elleni küzdelemben közvetlen riválisnak számító III. Kerületi TVE ellen mutatkozik be az Aqvital FC kispadján.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020