Érzékeny veszteség …

Szerzo:
Feltoltve: 2022.március 2

Bár csapatunk a bajnokság őszi idényében finoman fogalmazva hullámzóan szerepelt, s csak a tizenhetedik helyről várhatta a tavaszi folytatást, a rúgott góljaink számára nem lehetett panasz. Húsz forduló után 28 szerzett gólunkkal a negyedik legeredményesebb gárdának bizonyultunk a húszcsapatos másodosztályú mezőnyben. Ez nagy részt köszönhető volt annak is, hogy Takács Tamás személyében rendelkeztünk egy olyan rutinos támadóval, aki – a társak segítségével – egymaga 13 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Harmincegy éves támadónk azonban a januári felkészülés kezdetén megsérült, s azóta sem áll Mónos Tamás vezetőedző rendelkezésére. Kiesése enyhén szólva is érzékeny veszteség csapatunk számára. Takács Tamás nélkül a tavaszi öt bajnoki fordulóban mindössze öt gólt szereztünk: a Siófok és a Szolnok ellen gólképtelennek bizonyultunk, a Vasas kapuját egyszer, a Budafok és a Kecskemét hálóját kétszer, kétszer vettük be. (Csak zárójelben jegyezzük meg, ősszel húsz meccsen csupán négyszer maradtunk eredménytelenek.)

– Sajnos nem úgy gyógyulok, ahogy szeretném – kezdte egy mély sóhaj kíséretében Takács Tamás. – A felkészülés alatt Achilles-ín sérülést szenvedtem, de még mindig csak kocogni tudok. Már kaptam két vérplazmás injekciót is, s bár csökkent a fájdalom, még mindig nem az igazi. Hétfőn kell visszamennem Majzik doktor úrhoz, aztán meglátjuk a hogyan továbbot. Soha nem volt ilyen jellegű sérülésem. Sőt, még komolyabb nyavalyáim sem voltak. A jól sikerült ősz után különösen rossz érzés ez a hosszú kihagyás, nagyon szeretnék a csapat segítségére is lenni. Talán a válogatott szünet után végre visszatérhetek.

Az elmúlt meccseken szemmel láthatóan más futballt kellett játszania csapatunknak hórihorgas támadónk hiányában. Hol Kártik Bálint, hol Molnár Rajmund kényszerült a számára idegen előretolt ék szerepébe. A tavaszi második játéknap után érkezett Takács Tamás pótlására régi-új játékosunk, Makrai Gábor, aki viszont meccshiány miatt még csak most kezdi utolérni magát. Legutóbb Szolnokon már 33 percet kapott Mónos Tamástól. Egyre jobb állapotba kerül, s remélhetően első gólja sem várat sokáig magára.

Akár már a hét végén, a Pécs ellen megkezdhetné a gólgyártást …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020