Azok az egy védések hiányoztak …

Szerzo:
Feltoltve: 2021.december 15

Vasárnap befejeződött a 2021-22-es másodosztályú bajnokság első felvonása, itt a félévi bizonyítványosztás ideje. A sort hálóőreinkkel kezdjük, melyhez Nagy Gábor kapusedző segítségét kértük.

– Mikor a nyáron a Puskás Akadémia elvitte tőlünk Markek Tamást, tudtuk, hogy nehéz év várhat ránk – kezdte értékelését Nagy Gábor. – Nem azért, mert tehetségtelen kapusaink vannak, hanem mert mindhárman nagyon fiatalok, s a felnőtt mezőnyben kimondottan rutintalanok. Az U19-es válogatott Auerbach Martin még csak novemberben töltötte be a 19. életévét, Papp Zsombor 20, míg Zelizi Patrik 24 esztendős. Az edzésmunkájukat nem érheti szó, mindhárman mindent elkövetnek annak érdekében, hogy minél jobb kapusokká váljanak.

Hármójuk közül ketten jutottak szerephez a bajnokságban, illetve a kupában.

– Martint kimondottan azzal a szándékkal adta kölcsön a Puskás Akadémia, hogy ahogy az korábban Tóth Balázs esetében is történt, építsük fel, Csákváron váljon belőle felnőtt játékos.  Vele kezdtük a bajnokságot, majd mikor október végén, Dorogon megsérült, jött Patrik és hat meccsen keresztül zsinórban vele kezdődött az összeállításunk. Bizonyította, hogy lehet rá számítani. Zsombort sajnálom, mert sérülés és betegség miatt nagyon sokat kihagyott, így ő nem kapott szerepet az ősszel.

Mennyire elégedett tanítványai őszi teljesítményével?

– Ha azt mondom, hogy ordító nagy hibát nem követtek el, így korukból kifolyólag akár elégedett is lehetnék velük, de … De a mi posztunk már csak olyan, hogy egy kapusnak időnként a hátára kell venni a csapatát. Az átlag mellett szükség van azokra az “egy védésekre”, melyek pontot, pontokat hoznak. Nem 2-0-nál vagy éppen 0-2-nél kell a nagy bravúr, hanem döntetlen állásnál, vagy éppen egygólos vezetésnél. Ezeket sajnos hiányoltam a srácoktól. Felidézve az őszi idényt, tulajdonképpen egyetlen ilyen bravúrt láttam, Patrik a Soroksár ellen, 4-3-as vezetésünknél, a hosszabbításban védett óriásit, s ez végül három pontot jelentett. Martin 14 meccsen volt kezdő, ő védte végig a bajnokság erőltetett menetű szakaszait. Ilyen “igénybevételnek” még soha nem volt kitéve, hiszen például az előző idényben, az NB III-ban egész évben védett összesen 13 találkozón.

kapusok

A táblázat hátsó felében óriási a tömörülés, a mezőny fele a kiesés ellen küzd. Ebben vagyunk érdekeltek mi is, az az döntő jelentőségű lesz tavasszal, hogy kapusaink képesek lesznek-e hozni azokat a Nagy Gábor által említett “egy védéseket”. Mindhárman jó alanyok, csak rajtuk múlik, mire viszik. Élő példaként lebeghet szemük előtt Kovács Dániel, Gróf Dávid, Tóth Balázs és immár Markek Tamás személye, akik az Aqvital FC-től indulva jutottak el az NB I-ig.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020