A Pécs elleni meccset mindenki megszenvedi

Szerzo:
Feltoltve: 2021.szeptember 10

Három héttel(!) az utolsó, Kecskeméten lejátszott bajnoki mérkőzésünket követően vasárnap ismét pontokért lép pályára csapatunk. A Pécs ellen megrendezésre kerülő idegenbeli összecsapás 17 órakor kezdődik a PMFC-stadionban. Az összecsapást Molnár Attila vezeti, segítői Sinkovicz Dániel és Vörös Dániel lesznek.

A Pécs gárdája tavaly újoncként kimondottan jó szezont futott, sokáig még a feljutásért is harcban állt, végül negyedikként fejezte be a bajnokságot. Kellemetlen harcmodorával, zárt védekezésével – a feljutott Gyirmót és a Nyíregyháza mellett a harmadik legkevesebb gólt kapta – valamennyi ellenfelének meggyűlt a baja. Csapatunk például egyszer sem tudta bevenni kapuját, s mindössze egy pontra tellett az erőnkből a baranyaiakkal szemben.

Ugyanakkor a jelek szerint ismét bizonyságot nyer a futball örök igazsága, hogy egy újoncnak mindig a második év a nehezebb. A piros-feketék eddigi hat meccsükből csupán egyet, az Ajka ellenit nyerték meg (2-0), ugyanakkor a Haladás ellen otthon (0-1) és a Diósgyőr ellen idegenben (3-0) vereséget szenvedtek, s nem tudták legyőzni a Szentlőrinc, a Budaörs és a Soroksár együttesét sem.

– Láttam a Pécs elmúlt mérkőzéseit, biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz összecsapás vár ránk – felelte honlapunk érdeklődésére vezetőedzőnk, Mónos Tamás. – Folyamatosan lövik be a labdát az üres területekre, gyors támadói pedig jól indulnak be ezekre az indításokra. Letámadásukkal, illetve a középpályán ugyanakkor keresik az ütközés lehetőségét, széttördelve ezzel az ellenfelek támadásépítését. Igyekeztünk az elmúlt három hetet jól kihasználni, bízom benne, hogy mindez látszani is fog és szintet lépünk játékban.

Csapatunk a holnapi edzést követően buszra száll, s a szombat éjszakát már Baranyában tölti.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020