Akivel mi kezdünk, az mindig feljut …

Szerzo:
Feltoltve: 2021.július 31

A bajnokság nyitófordulójában azt a Diósgyőrt fogadjuk, mely az elmúlt éveket az élvonalban töltötte, ám májusban tizengeyedik helyezettként búcsúra kényszerült az NB I-től. Mindez egyben azt is jelentette, hogy teljes vérátömlesztést kellett végrehajtani a klubvezetésnek, hiszen a másodosztályban – hacsak nem mondanak le a TAO-ról – nem szerepeltethetnek légióst. Összesen 27(!) játékostól köszönt el a DVTK, a helyükre pedig magyar labdarúgókat szerződtetett. Váltás történt az együttes szakmai irányításában is, Kondás Elemér személyében egy rutinos, az élvonalban kétszer, az NB II-ben egyszer bajnoki címet szerzett aktuális csapatával.

Érkezők: Bárdos Bence (Szolnoki MÁV), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia), Borsos Vilmos (Paks), Eperjesi Gábor (Mezőkövesd), Hornyák Marcell (Nyíregyháza), Könyves Norbert (ZTE), Oláh Bálint (Budafok), Németh Márió (Haladás), Szatmári Csaba (DVSC), Szeles Tamás (Mezőkövesd), Póser Dániel (Budafok), Zsolnai Richárd (Ajka), Horváth Zoltán (Kisvárda).

Távozók: Antal Botond (Mezőkövesd), Bukrán Erik (PMFC), José Ricardo Cortés (kolumbiai, FC Kosice), Sztefan Drazsics (szerb, Mezőkövesd), Farkas Marcell (?), Alen Grgic (horvát, NK Osijek), Gheorghe Grozav (román, MTK), Iszlai Bence (?), Mirko Ivanovszki (északmacedón, ?),  Alekszandre Kalandadze (grúz, Dinamo Tbiliszi), Korbély Kristóf (?), Marko Malenica (horvát, NK Osijek), Luka Marin (horvát, NK Osijek), Márkvárt Dávid (Vasas), Augusto Max (argentin, ?), Hysen Memolla (albán-olasz, ?), Goran Milovic (horvát, ?), Orosz Marcell (DEAC), Giorgi Omarashvili (grúz, Dinamo Tbiliszi), Artur Pikk (észt, ?), Odise Roshi (albán, Akhmat Grozny) Szerhij Sesztakov (ukrán, Veres Rivne), Vinko Soldo (horvát, Slaven Belupo), Tóth Borisz (?), David Vanecek (cseh, Sigma Olomouc), Diego Zivulic (horvát, ?),  Zsiga Máté (?).

Bár a nyitóforduló előtt – érthető módon – nagy az izgalom Diósgyőrben, megnyugtatjuk szimpatizánsaikat: az elmúlt évek tapasztalata alapján, az a gárda, mely csapatunk ellen kezdte a szezon – függetlenül az eredménytől -, mindig feljutott. Tavaly Gyirmóton kezdtünk és a győri gárda másodikként végzett a szezon végén, 2019 augusztusában az MTK-t fogadtuk, és 38 fordulóval később a kék-fehérek bajnoki címet ünnepelhettek, 2017 júliusának utolsó hétvégéjén szintén a Hungária körútiakat láttuk vendégül és végül a fővárosiak nyakába került az aranyérem.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020