Záróra következik …

Szerzo:
Feltoltve: 2021.május 13

A hét végén befejeződik a 2020-21-es idény. A kiesést jelentő nagy kérdések már eldőltek bajnokságunkban, a sereghajtó DEAC fordulókkal ezelőtt, múlt vasárnap pedig a Kaposvár és a Kazincbarcika is búcsút intett az NB II-nek. Mindez egyben azt is jelenti, hogy csapatunk ott lesz a 2021-22-es másodosztályú mezőnyben.

Ugyanakkor még mindig nyílt a feljutásért zajló versenyfutás. A listavezető DVSC-nek már egy döntetlen is elég a Haladás ellen a feljutáshoz,míg a Gyirmótnak nyerni kell a Békéscsaba ellen, ha nem akar izgulni a Vasas-Győri ETO találkozó kimenetele miatt. Az angyalföldiek csak akkor juthatnak fel az élvonalba, ha több pontot szereznek, mint a Gyirmót, vagy ha mindketten begyűjtik a három pontot és a Loki vereséget szenved. Az ellenben már eldőlt, hogy ősztől a Budafok és a Diósgyőr “száll alá” az NB I-ből.

Az NB III Keleti csoportját már megnyerte a Tiszakécske, így egy esztendő után visszatér a profiligába. A III. Kerület 10 pont előnnyel áll az élen a Nyugati csoportban, s már a hét végén bebiztosíthatja feljutását. Az egyetlen nyitott kérdés a Közép csoportban van, ahol a Kecskemét mindössze kettő ponttal vezet az Iváncsa előtt, ráadásul az utolsó játéknapon egymás ellen játszik a két bajnokaspiráns. Igaz, az Iváncsa nem kért NB II-es licencet, azaz semmiképpen nem juthat fel.

A jelenlegi állások szerint így néz ki az NB II 2021-22-es mezőnye: Diósgyőr, Budafok, Vasas, Pécs, Ajka, Budaörs, Nyíregyháza, Soroksár, Haladás, Szolnoki MÁV, Szeged, Győri ETO, Siófok, Békéscsaba, Szentlőrinc, Dorog, Aqvital FC Csákvár, Tiszakécske, III. Kerület, Kecskemét.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020