Sokat kaptam az Aqvitaltól …

Szerzo:
Feltoltve: 2021.január 12

Mint köztudott, Csató Martin egy év angyalföldi szereplés után a múlt héten visszatért csapatunkhoz és a nyíregyházi edzőtábor első napjától kezdve Visinka Ede irányításával készül a tavaszi idényre. Hétfő este telefonon beszélgettünk régi-új játékosunkkal.

– Még december közepén keresett meg Visinka Ede, hogy látva, az őszi idényben kevés lehetőséget kaptam a piros-kékeknél, lenne-e kedvem visszatérni az Aqvitalhoz – elevenítette fel az egy hónappal ezelőtt történteket Csató Martin. – Nagyon szép emlékekkel távoztam egy éve a Vasashoz, barátokat, igazi családot hagytam itt akkor Csákváron. Így miután egyeztettem Nagy Miklóssal, illetve Schindler Szabolccsal, örömmel mondtam igent az ajánlatra. Annak idején sokat kaptam az Aqvitaltól, most elérkezett az idő, hogy visszaadjak belőle valamit. Bízom benne, segíteni tudok abban, hogy kiharcoljuk a bent maradást.

Mikor tavaly januárban a Vasas kivásárolt a szerződésedből, hosszú idejű kontraktust kötöttél a piros-kékekkel. Tavasszal kihagyhatatlan voltál a kezdőből, aztán …

– A csonka tavaszi szezonban végig játszottam, ráadásul jöttek is az eredmények. Az új bajnokság azonban nem úgy alakult, ahogy terveztem. A rajton beragadtunk, Bene Ferenc, majd Schindler Szabolcs is kereste a legütőképesebb csapatot, így mindössze ötször léptem pályára az első kilenc fordulóban. Szeptember közepén, a Szolnok meccs után aztán egy edzésen sajnos megsérültem és közel két hónap eltelt, mire felépültem. Mikor pedig visszatérhettem volna, azonnal covidos lettem. Időközben az együttes összeállt, sorra nyerte a meccseket, nem volt ok a változtatásra. Úgy gondolom, most vagyok a legjobb korban, folyamatosan játszani szeretnék, így a kölcsönadás tűnt a legjobb megoldásnak számomra. Volt más ajánlatom is, olyan, mely végleges szerződést kínált, de a szívemre hallgatva inkább “hazajöttem”.

Ahogy Visinka Ede vezetőedzőtől megtudtuk, Csató Martin (is) végig dolgozta a nyíregyházi edzőtábort, fizikálisan jó állapotban van, és szemmel láthatóan óriási bizonyítási vágy dolgozik benne. Ebből pedig csak profitálhat klubunk …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020