Helyzetjelentés az edzőtáborból …

Szerzo:
Feltoltve: 2021.január 11

Csütörtök óta Nyíregyházán edzőtáborozik a bajnokság tavaszi idényére készülő csapatunk. Az eltelt napokról vezetőedzőnket faggattuk.

– Egy rossz szavunk sem lehet, remek körülmények között készülhetünk – felelte érdeklődésünkre Visinka Ede. – A hotelben csak mi vagyunk, vendéglátóink mindent elkövetnek annak érdekében, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. A Szpari örökösföldi edzőközpontjában, illetve a stadionban edzünk, és természetesen használjuk a szálló konditermét is. Pénteken, vasárnap dupláztunk, szombaton egyszer edzettünk, és ma is kétszer gyakorlunk a pályán. A keddi hazautazás előtt még lesz egy foglalkozás, szerdán pedig már Felcsúton lépünk pályára a Puskás Akadémia ellen.

Hogy néz ki a keret, sérültek, betegek?

Gyorsan lekopogom, betegünk egyáltalán nincs, az ilyenkor szokásos egy, két apróbb sérülés viszont nem nehezíti a felkészülésünket. Sőt, a nyáron keresztszalag-szakadással műtött Tányéros Ádám és az ősszel talpcsont-törést szenvedett Magyar Zsolt is itt van velünk, mi több, bizonyos gyakorlatokat már együtt végeznek a többiekkel. Jelenleg olyan 70 százalékos állapotban vannak, ha a bajnoki rajtra nem is, de február vége felé reményeim szerint már bevethető állapotban lesznek.

Hogy sikerült az új fiúk beilleszkedése?

– Csató Martin egy év elteltével tért vissza, neki be sem kellett mutatkozni a társaknak. Vaskó Tamást múltja révén fiatalabb játékosaink is ismerik. nem csak a kora, rutinja miatt is  tekintélye van az öltözőben. Szombaton este átestek az ilyenkor szokásos “beavatáson”, úgy látom, gyorsan befogadta őket az öltöző. Mindketten egészségesen, jó állapotban kapcsolódtak be a keret munkájába, erősségei lesznek csapatunknak.

Az edzőtáborok velejárói a csapatépítő, közösségformáló programok …

– Az edzések egyhangúságát természetesen mi is igyekszünk megtörni. Volt például közös meccsnézés, Németh Zoli őszi “gólparádéját” is kiveséztük, az új fiúkat pedig megénekeltették régiek, szóval a hangulatra sem lehet panasz.

Kedden délelőtt még Nyíregyházán edz a keret, majd az ebédet követően buszra száll a társaság és irány haza …

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020