Vége: Nyíregyháza-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)

Szerzo:
Feltoltve: 2020.szeptember 16

Ma este folytatódik a másodosztályú bajnokság. Megtizedelt csapatunk Nyíregyházán lép pályára. A 19 órakor kezdődő találkozót youtube-csatornánkon élőben – https://youtu.be/t4hbZdhoTN4 -, illetve honlapunkon szöveges formában is figyelemmel követhetik.

Mint köztudott, koronavírusból felépült játékosaink még nem vehetnek részt az edzéseken, meccseken, így már az is nehézséget okozott, hogy 11 felnőtt játékost találjunk. A kezdőcsapatban hat olyan fiatal kapott helyet, akik már a 2000-es években születettek, de Mim is csupán 21 esztendős. A kispadon helyet foglaló öt mezőnyjátékos cserénk közül kettő 18, három 17 éves …

A hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a nyáron Csákvárról távozó Galambos Ádám, míg a kispadon vár játéklehetőségre a közelmúltban szintén az Aqvitalt erősítő Papp Máté és Farkas Aurél.

Nyíregyháza Spartacus-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-0)

Városi Stadion, 650 néző, vezeti: Szőts Gergely (Buzás Balázs, Medovarszki János)

Nyíregyháza: Fadgyas – Svedyuk, Fodor, Papucsek, Jánvári – Kártik, Ötvös, Galambos – Kalocsai, Hornyák, Hamed. Vezetőedző: Gálhidi György.

Aqvital: Markek – Vukaszovics, Albert I., Koch – Major, Posztobányi, Madarász, Mim – Vörös, Ganbold, Magyar. Megbízott edző: Berndt András.

1. perc: Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés. Mi tiszta fehérben, a hazaiak piros-kékben lépnek pályára.

3. perc: Jobb oldali hazai szöglet után Fodor 8 méterről a kapu mellé kotorta a labdát.

4. perc: Hamed kényszeritőzött Hornyákkal, a visszakapott labdából 8 méterről, a balösszekötő helyéről a hosszú sarokba lőtt, 1-0.

Kár a gyorsan bekapott gólért, mert egyelőre jól lassítja a játékot csapatunk. Időnként egész szépen megtartják fiataljaink a labdát, a hazaiaknak nem is sikerült egyelőre újabb helyzetet kidolgozni.

25. perc: Markek Tominak kellett nagyot védeni, miután Hamed került helyzetbe a balösszekötő helyén. A 10 méteres lövésbe bravúrral belevetődött hálóőrünk.

29. perc: Magyar Zsolt célozta meg a rövid alsó sarkot, de tévedett egy fél métert.

32. perc: Ötvös ápolása miatt állt a játék.

37. perc: Akár egyenlíthettünk is volna: Major remekül gurított az üresbe érkező Madarász elé, ám középpályásunk 12 méterről, nagy helyzetben, eltörte a labdát, mely a hosszú sarok mellett hagyta el a játékteret.

39. perc: Megint zavarba hoztuk a hazai védelmet, de végül Papucsek szögletre tisztázott.

41. perc: Ötvös szabadrúgás felívelését Hamed csúsztatta a jobb alsó mellé.

44. perc: Szépen körbe adogattuk a labdát a hazai tizenhatos előtt, majd Mim beemelte Vörös felé a tizenegyes pontra, aki elesett védője szorításában, ám a játékvezető les miatt szabadrúgást ítélt kifelé.

Szőts Gergely lefújta az első félidőt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

57. perc: Egy ütközés után Koch Attila maradt lent, ápolni kell.

58. perc: Ökrös helyére Papp Máté érkezik.

60. perc: Madarász lövését kellett védenie Fadgyasnak.

59. perc: Koch Attila nem tudja folytatni a játékot, helyére a 17 éves Vida Dorián érkezik.

63. perc: Mi maradt ki? Fodor felszabadító rúgása elakadt Vörösben, aki igazított egyet rajta, majd 15 méterről, ajtó-ablak helyzetben a léc fölé bombázott!

65. perc: Az újonc Vida kapott sárga lapot, miután visszahúzta Kártikot.

69. perc: Papucsek sárga lapot érően buktatta Vidát a nyíregyházi tizenhatos előterében. Madarász szabadrúgása elakadt a sorfalban.

75. perc: Vörös beadását Madarász fejelte kapura, Fadgyas azonban hárított.

77. perc: Cserél a hazai gárda: Kártik helyére Györgyi érkezik.

80. perc: Magyar kapott sárga lapot talpalásért.

82. perc: Egy bal oldali beadást Markek csak röviden tudott elütni Hamed elől, a labda éppen Hornyák fejére hullott, a hazaiak csatára pedig a tizenegyes pontról a hálóba fejelt, 2-0.

83. perc: Albert 24 méteres lövését fogta biztosan Fadgyas.

89. perc: Kalocsait Nikola váltja az utolsó percre.

91. perc: Vukaszovics kapott sárga lapot, miután buktatta Györgyit.

92. perc: Mim 25 méteres lövésénél bravúrral tenyerelte ki a labdát a bal felső sarok elől. A szöglet után Mim bólintott a hálóba, 2-1.

Vége a találkozónak.

Erősen megtizedelt csapatunk emelt fővel jöhet le a pályáról, ha fiataljaink egy kicsit bátrabbak, akár meglepetés is lehetett volna a vége …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020