Sikertörténet volt … (II. rész)

Szerzo:
Feltoltve: 2020.június 3

Vezetőedzőnkkel készített interjúnk első részében elsősorban Visinka Ede személyével, illetve a játékosokhoz fűződő kapcsolatával foglalkoztunk. Ezúttal az elmúlt szezon meccseit, teljesítményeit vesszük górcső alá.

A negyedik helyen végzett csapatunk, vesztett pontok tekintetében mindössze egyetlen pontra a dobogós Vasas mögött …

– Nyugodtan mondhatjuk, hogy sikertörténet volt számunkra ez a szezon – foglalta össze véleményét tömören Visinka Ede. – Öt játéknapon keresztül (1-4., illetve 7. forduló) holtversenyben, az ötödik fordulót követően egyedül vezettük a mezőnyt, hetekig a dobogó második vagy harmadik fokán tanyáztunk, legrosszabb helyezésünk pedig egy héten át a hetedik hely volt, azaz tényleg szép emlékeket őrzünk a szezonról, függetlenül attól, hogy idő előtt ért véget.

Párját ritkító rajtot produkáltunk. Lebecsültek az ellenfelek vagy … ?

– A Balmazújváros elleni, később törölt meccsünket is beleszámítva öt meccset nyertünk zsinórban. Többek között legyőztük a későbbi bajnok MTK-t és a második helyen az élvonalba jutó Budafokot is. Lehet, hogy eleinte nem vették komolyan fiatal csapatunkat, ám ez szerintem a második, harmadik meccs után megváltozott. Elkaptuk a rajtot, s a sorozatos győzelmek hihetetlen lendületet adtak az együttesnek. Akkor is tudtuk, hogy előbb, utóbb jön egy hullámvölgy, ám jó szériánkat szerettük volna minél tovább kitolni. Úgy gondolom, ez november közepéig sikerült is. Akkor jött egy öt meccses vereség sorozat, ami nem esett jól, de … Sokan legyintettek, hogy na kipukkadt a csákvári lufi, ám játékosaink bebizonyították, hogy nem véletlen volt a korábbi nagy menetelés, talpra álltak és visszataláltunk a korábbi útra.

Egyetlen edző sem szeret kiemelni senkit csapatából, se pro, se kontra.

– Én se. A személyre szóló dicséretnek vagy kritikának az öltözőben a helye. Csalódást senki sem okozott, valamennyi játékosom mindent elkövetett annak érdekében, hogy legjobb formáját hozza. Volt amikor sikerült, akadt, amikor nem, de az akaratra nem lehet egy rossz szavam sem. Természetesen jó néhányan átlag feletti produkciót nyújtottak. Kivételesen egyetlen játékost kiemelnék, a sok megdicsérendő közül, s azt is megmondom miért. Markek Tamás olyan teljesítményt nyújtott az egész szezonban, melyet még ellenfeleink is elismeréssel illettek. Csak négy csapat kapott több gólt nálunk, azaz akár fanyaloghatnának is szurkolóink, de az általunk képviselt támadófoci magában hordozza annak a veszélyét, hogy nagyobb területet adunk ellenfeleink támadóinak. Ezért Tamásnak az átlagnál is sokkal több dolga volt és remekül teljesített.

Tavaly nyáron szinte kicserélődött az egész keret, új csapatot kellett építenie. Hogyan alakul a következő szezon kerete?

– Szeretnénk együtt tartani állományunkat, azaz nagy változásokat nem tervezünk. Ez pedig azt jelenti, hogy lehet építeni a tavalyi gárdára. Csupán négy játékos távozik, Galambos Ádám, Kiprich Dávid, Hermány Bence és esetleg Pratsler Benjamin. A kiszemeltek egy része már velünk készült májusban, így bízom benne, hogy beépítésük zökkenőmentes lesz.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020