MLSZ-állásfoglalás az edzőmeccsekről

Szerzo:
Feltoltve: 2020.május 8

Az MLSZ Elnöksége a labdarúgóklubok esetleges edzéseivel, sportfoglalkozásaival és edzőmérkőzéseivel kapcsolatban adott ki állásfoglalást.

Az elnökség döntése szerint három professzionális versenyprogram (férfi és női NB I, valamint a férfi Magyar Kupa) kivételével, a jelen járványügyi helyzetre tekintettel a labdarúgás egészében nem indít hivatalos versenyprogramokat – olvasható a szövetség honlapján. Az ezekben a sorozatokban nem érintett klubok esetleges edzései, sportfoglalkozásai, edzőmérkőzései nem tartoznak az MLSZ illetékességébe. Amennyiben a klubok saját döntésük alapján újrakezdik/folytatják a szóban forgó tevékenységeket, a vonatkozó általános előírásokat, kormányrendeleteket kell követniük.

Tájékoztatásul az MLSZ Orvosi Bizottsága összeállított egy anyagot, amely minden szakágra és korosztályra gondolva, általánosan a labdarúgó sporttevékenységek együttesére írja a járványügyi kockázatok csökkentése érdekében követendő szempontokat, magatartási formákat. A minden részletre kiterjedő anyagból külön kiemelik a sportszervezetek legfontosabb és alapvető felelősségét, az öltözők mérkőzések és edzések előtti és utáni rendszeres, a szokásosnál alaposabb takarítását, fertőtlenítését.

A vészhelyzet ideje alatt a sportszervezetek kizárólag saját felelősségükre szervezhetnek edzőmérkőzést, az MLSZ hivatalos edzőmérkőzéseket nem regisztrál, játékvezetőket edzőmérkőzésekre nem biztosít.

Kérik a sportszervezetek körültekintő, bölcs és önkorlátozó döntését a témában, tekintettel a járványügyi helyzetre, valamint arra a tényre, hogy az ilyen jellegű mérkőzések normális körülmények között is a leggyakoribb célpontjai a fogadási csalásoknak, amely most várhatóan erősödni fog.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

code

Széchenyi 2020