Előírt program szerint dolgozunk …

Szerzo:
Feltoltve: 2020.március 25

Akár örülhetnének is játékosaink a váratlanul jött (kényszer)szabadságnak, ha nem éppen egy világméretű járvány okozta volna a szünetet, ám most érthető módon nem a lazítás jár a fejükben.

– Szörnyű ez az egész koronavírus-járvány, csak remélni tudom, hogy mihamarabb sikerül megfékezni és visszatér az élet a normál kerékvágásba – felelte telefonos érdeklődésünkre Sejben Viktor. – Ha sportszakmai szempontból nézem, nekünk különösen rosszul jött a bajnoki szünet, hiszen jó formában voltunk, újra elkaptuk a ritmust.

Mivel telnek most napjaid, napjaitok?

– Egy komplett edzésprogramot kaptunk a szakmai stábtól, mely a futástól az erősítésig mindent tartalmaz. A katapult GPS-rendszernek köszönhetően pedig edzőink folyamatosan értékelhetik, ki, miként végezte el az aznapra kirótt feladatot. Ezen kívül az interneten keresztül elméleti oktatásban is részesülünk, mely a megváltozott körülményekre szabott étkezést, pihenést, fizikai terhelést tartalmazza.

Hol végzitek a gyakorlást?

– Szigorú szobafogságra köteleztek minket, de egyébként is az a véleményem, látva a jelenlegi helyzetet, épp eszű ember nem megy társaságba, nem flangál az utcán. A futásokat egyedül végzem a lakásomhoz közeli, kihalt parkban, az erősítő gyakorlatokat pedig otthon csinálom meg. Muszáj mozogni, még ha nem is egyszerű így készülni, sőt még a szinten tartás is lehetetlen. A többiekkel telefonon, interneten keresztül rendszeres kapcsolatban vagyunk, igyekszünk megosztani egymással az esetleges új ötleteket, miként tehetjük hatékonyabbá az otthoni edzéseket.

Tudsz valamit a folytatásról?

– Egyelőre semmit, abban maradtunk, a szakmai stáb azonnal tájékoztat minket, amint változás áll be a jelenlegi napi rutinban.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020