Előtörtek a régi emlékek …

Szerzo:
Feltoltve: 2020.március 23

Tegnap délután – az Ajax Amszterdam után szabadon – elkezdtük levetíteni csapatunk legendás NB II-es mérkőzéseit. Elsőként egy 2014. augusztusi, Békéscsaba elleni összecsapást választottunk. Emlékeztetőül a meccs jegyzőkönyve:

2014. augusztus 22., péntek, 19.30 – 2. forduló

Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 4-0 (2-0)

Tersztyánszky Ödön Sportközpont, vezette: Oláh Gábor (Horváth Zoltán, Kis Zoltán)

Aqvital: Szabó B. – Ambrus, Hajdú S., Dulló, Köntös – Domján, Bakos, Mihály D. (Molnár Cs., 61.) – Molnár T., Gajdos (Imrik, 74.), Varga Z. (Sötét, 46.). Vezetőedző: Bognár György.

Békéscsaba: Czuczi – Bényei, Balog Zs., Borbély, Juház Gy. – Kertész (Prasler T., 74.), Bagi, Balázs R. (Berki P., 82.), Király P. – Szilágyi, Vólent (Lőrinczy, 58.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gólszerzők: Domján (7.), Gajdos (29.), Gajdos (66.), Molnár T. (90.)

A szezon végén a Békéscsaba a második helyen végzett és feljutott az NB I-be, mi a tizenhat csapatos mezőnyben a tizenkettedik helyen végeztünk.

jani  – Óriási élmény volt újra átélni a majd hat évvel ezelőtti bravúros győzelem hangulatát – felelte érdeklődésünkre csapatunk szurkolói csoportjának vezetője, Giez János. – Miközben néztem a meccset, három olyan dolog jutott eszembe, mely szorosan kötődött a találkozóhoz. Nem egészen egy hónappal a találkozó előtt engedtek ki a Városmajori Klinikáról, ahol komoly szívműtéten estem át, ám fel sem merült bennem, hogy kihagyjam a találkozót. Miközben a rokonság telefonon “üldözött”, hogy hogy érzem magam, én a lelátón szurkoltam a srácoknak. Az összecsapást együtt néztem egy régi kedves békéscsabai barátommal, aki érthető módon nem volt boldog a látottaktól. Mikor Gajdos Zsolt a 29. percben bevette Czuczi Márton kapuját és azzal 2-0-ra vezettünk, csak annyit jegyzett meg: “és nekünk ez a srác nem kellett”. Tudni Kell, Zsolti éppen a Viharsarokból érkezett Csákvárra 2014 nyarán. A harmadik dolog, ami eszembe jut a meccsről, már kevésbé örömteli. Az akkor pályára lépett 14 játékosunk közül sajnos már senki nem tartozik hozzánk. Nem egészen hat év alatt teljes egészében kicserélődött az akkori keret. Utolsóként Dulló Martin és Molnár Csabi távozott 2019 nyarán az Aqvitaltól.

Csak érdekességképpen, mi lett az akkori 14 játékosunkkal: Szabó Balázs, Molnár Tibor, Bakos Szabolcs és Molnár Csaba jelenleg a másodosztályú Budaörs kötelékébe tartozik. Ambrus Sándor és Imrik László a megye egyes Főnix-Baracska játékosa, Köntös Dániel és Mihály Dávid befejezte pályafutását. Dulló Martin az NB II-es Vác, Gajdos Zsolt a Szeged, míg Varga Zoltán és Sötét Dávid az NB III-as Bicske labdarúgója. Hajdú Sándor hátat fordított a futball-pályának, jelenleg jogászként dolgozik, Domján Attila pedig az NB III-as Iváncsa vezetőedzője.

Vasárnap 17 órakor újabb emlékezetes meccsel folytatjuk sorozatunkat.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020