Még nem nyertünk a Gyirmót ellen

Szerzo:
Feltoltve: 2020.február 21

A hét végén a huszonötödik forduló mérkőzéseit rendezik meg a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Csapatunk a bajnokságot nagy reményekkel kezdő, a feljutás elérését zászlajára tűző Gyirmót együttesét fogadja.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy “nem szeretem” csapat látogat vasárnap Csákvárra. A Gyirmót gárdáját ugyanis, mióta búcsúzott az első osztálytól, még nem sikerült egyszer sem legyőznünk. Sőt, hazai pályán mindkét alkalommal vereséget szenvedtünk – tavaly 2-3, két éve 1-5 -, s csupán 2019 tavaszán, idegenben tudtunk csak egy pontot elvenni az akkor még Hannich Péter dirigálta győri együttestől.

Az idei pontvadászatot már Csertői Aurél vezetésével kezdte meg a gyirmóti együttes. Ugyan nehezen kezdte a szezont, hiszen az első győzelmét csupán az ötödik fordulóban aratta, ám azt követően szép lassan ledolgozta hátrányát és a téli szünetet már a dobogón töltötte. A januári átigazolási időszakban négy játékos távozott Gyirmótról – Présinger Ádám (Ajka), Szarka Ákos (Suwon, Dél-Korea), Szilvási Péter és Kontár Zoltán -, és helyükre hárman – Sandal Dominik (Komarno), Németh Bence (Ménfőcsanak), Varga Bence (Lafnitz, Ausztria) érkezett.

Az idei évet újfent nem kezdte jól a gyirmóti gárda, az eddig lejátszott három meccsen egyetlen pontot szerzett – Szegeden végzett ikszre -, pedig kétszer is haza környezetben lépett pályára, ám a Siófok és a Szolnok is nyerni tudott ellene. Kerete tele van rutinos futballistával: Nagy Patrik, Tóth Bence, Vass Ádám, Villám Balázs, Szabó Lukas, Heffler Norbert vagy éppen Koltai Tamás nem ma kezdte a szakmát. Mellettük több tehetséges, már a magasabb osztályban is bemutatkozott fiatal bontogatja a szárnyait: Vogyicska Bálint (MTK), Herjeczki Kristóf (Honvéd), Májer Milán (Honvéd). Az biztos, ha komolyan gondolja feljutási szándékát a gyirmóti gárda, többet már nem nagyon hibázhat, azaz felkészülhetünk rá, a három pontért érkezik Csákvárra.

A vasárnapi bajnoki találkozó 17 órakor kezdődik a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020