Az életéért küzd a Haladás

Szerzo:
Feltoltve: 2020.február 14

Vasárnap a szombathelyi Haladás vendége lesz csapatunk bajnoki mérkőzésen. Ha a két klub múltját nézzük, esélytelenként utazunk a vasi megyeszékhelyre, amennyiben a táblázaton elfoglalt helyezések alapján latolgatjuk az esélyeket, egyértelműen mi vagyunk a favoritok. Az igazság viszont valahol éppen félúton van …

A tavaly tavasszal még élvonalban szerepelt zöld-fehér gárda nehéz időszakon van túl (?), a klubot érintő anyagi nehézségek hatására odáig süllyedt, hogy idén a másodosztályú tagsága megőrzéséért kell vért izzadnia. A télen igyekeztek rendezni a sorokat Szombathelyen, nem csak a klub-, illetve szakvezetésben történt változás, de keretét is jelentősen megerősítették.

Az új vezetőedző, Mátyus János az alapoktól kezdte a munkát január elején: igyekezett stabilizálni a gárda védekezését. (Ez olyannyira jól sikerült, hogy a 2020-ban lejátszott két bajnoki mérkőzésen egyetlen gólt sem kapott.) Több rutinos, meghatározó játékos érkezett télen a kerethez. A válogatottban is szerepelt középső védő, Devecseri Szilárd hazatért a Rohonci útra, a kapus Verpecz István bajnok volt a Lokival az NB I-ben, az ős-szombathelyi Schimmer Szabolcs féléves sárvári kitérő után szerződött haza. Ugyanakkor a gárda támadójátéka egyelőre haloványnak bizonyult az elmúlt meccseken. Nem véletlen, hogy az erőcsatár Tóth Barna (Nyíregyháza) után a napokban megszerezték az egykori válogatott Farkas II Balázst, aki rutinjával, gólerejével sokat segíthet az “életben maradásban”.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy Pedrag Bosnjak személyében a válogatottban is megfordult bal oldali játékosuk van, Jagodics Márk és Holdampf Gergeőéveket töltött az élvonalban, nem lehet azt állítani, hogy gyenge lenne a zöld-fehérek kerete.

A vasárnap 14 órakor kezdődő összecsapást Berényi Tamás vezeti, segítői Kovács Gábor és Horváth Zoltán lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020