Magunkkal kell foglalkoznunk

Szerzo:
Feltoltve: 2020.február 13

A hét végén a huszonnegyedik forduló mérkőzéseit rendezik a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Csapatunk a nagy múltú, ám jelenleg nehéz helyzetben lévő Haladás vendége lesz Szombathelyen.

– Nekünk nem szabad sem a táblázat állásával, sem a Hali gondjaival, helyzetével foglalkoznunk, mi csak magunkra gondolhatunk a vasárnapi találkozón – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk vezetőedzője, Visinka Ede.

Miközben mi az előző fordulóban szabadnaposak voltunk és így még csak egy tétmeccs van játékosaink lábában, a vasi zöld-fehérek már három találkozón léptek pályára.

– Budafokon jól néztünk ki, arra a teljesítményre, játékra alapozva készülünk a hétvégi összecsapásra. Az, hogy a Hali a két tavaszi forduló után tegnap Magyar Kupa-meccsen is pályára lépett, az legyen az ő gondjuk. Utóbbi mérkőzést a helyszínen tekintettem meg és a látottak megerősítettek abban, hogy Mátyus János érkeztével sokkal szervezettebb, agresszívabb lett a szombathelyiek védekezése. Nem véletlen, hogy a Szeged (0-0) és a Szolnok (0-0) sem tudta bevenni a kapuját, valamint az NB I-es Honvéd (1-0) is csupán a hajrában tudta egyszer megadásra késztetni hátsó alakzatát. Három mérkőzésen egyetlen gólt kapott csak a zöld-fehér gárda és ez figyelmeztető számunkra.

Támadójátéka azonban továbbra sem túl acélos …

– Tény, a Szeged, Szolnok, Honvéd trió ellen nem szerzett gólt a Haladás, de ne felejtsük, csak a védekezés stabilizálása után következhet a támadásépítés. A téli igazolásoknak köszönhetően immár vannak vezérei a gárdának, akik átlendíthetik a holtponton az együttest. Az biztos, a vasiaknak előbb, utóbb vállalniuk kell a rizikót és támadniuk is kell, mert az egy pontokkal nem tudnak ellépni a kieső helyről.

A vasárnapi bajnoki találkozónk 14 órakor kezdődik a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban.

(Fotó: vaol)

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020