Tovább a megkezdett úton …

Szerzo:
Feltoltve: 2019.december 30

Már csak egyetlen nap van hátra a 2019-es esztendőből, elérkezett a számvetés időszaka. Klubunk elnökét kértük meg, ossza meg szurkolóinkkal, milyen volt számára az elmúlt tizenkét hónap.

– Számomra mindenképpen emlékezetes marad 2019, hiszen fennállásunk során soha ilyen eredményes szezont nem zártunk még az NB II-ben, mint idén ősszel – felelt kapásból Nagy Sándor. – Az esztendő első felére sem lehetett panaszunk, hiszen hetekkel a bajnokság befejezése előtt teljesítettük célkitűzésünket, ám az igazi “durranás” az elmúlt hónapokra maradt …

… pedig sokan féltették a lelátón helyet foglalók közül a csapatot a szezon előtt, mondván olyan szinten fiatalodott meg egyébként sem öreg keretünk, hogy annak akár csúfos bukás lehet a vége.

– Úgy gondolom, a 2019-2020-as szezonra új szintre emelkedett kapcsolatunk a Puskás Akadémiával. A Visinka Ede dirigálta szakmai stáb Felcsútról érkezett, így nem voltak ismeretlenek számukra az akadémiáról átkerült gyerekek. Remek összhangban dolgoztak a “nagytestvérrel”, mindenki tudta mire számíthat a másik oldalról. Az a néhány rutinos futballista pedig, aki nem a szomszédból igazolt Csákvárra, emberileg és játékosként is tökéletesen klappolt elképzeléseinkhez. Bátran felvállaltuk, hogy mi elsősorban az utánpótlás-nevelésre összpontosítunk. Éppen ezért a biztos bent maradás kivívásán túl számunkra nem az az értékmérő, hányadik helyen végez a csapat, hanem hogy hány fiatalt tudunk beépíteni a felnőtt futballba. A tavalyi szezonban hét(!) játékosunk igazolt “felfelé” Csákvárról, tehát működött a dolog. Nagy Zsolt például hosszú sérülés után nálunk építette fel magát, majd visszatért Felcsútra, s novemberben bemutatkozott a válogatottban is. Biztos vagyok benne, a mostani keretünkben is vannak olyan fiatalok, akik szintet fognak lépni a jövő nyáron.

Mennyire egyszerű vagy nehéz a szurkolókkal megértetni ezt a filozófiát?

– Köszönet illeti szimpatizánsainkat, hiszen az első perctől kezdve partnerek a klubnál zajló munkában. Éppen ezért nálunk még egyszer sem fordult elő, hogy gyengébb játék, vagy sorozatos vereségek után elfordultak volna a csapattól. Elfogadják és támogatják elképzeléseinket. Ennek ékes bizonyítéka, hogy van egy mag, amelyik immár évek óta az összes(!) idegenbeli meccsünkre elkíséri az együttest.

Csapatunk tagjai jelenleg szabadságukat töltik, hogy aztán január 6-án, feltöltődve megkezdjék a felkészülést a tavaszi idényre.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020