Az esélytelen nyugalmával utazhatunk

Szerzo:
Feltoltve: 2019.december 6

Bár az időjárás éppen a napokban fordult téliesre, a hét végén hivatalosan megkezdődik a tavaszi szezon a másodosztályú bajnokságban. Csapatunk a pontvadászat toronymagas esélyeséhez, a listavezető MTK-hoz látogat. Az összecsapásra ezúttal nem vasárnap, hanem az m4sport televízió élő közvetítése miatt hétfőn 19 órakor kerül sor.

Nem lehet azt mondani, hogy jó tempóban találkoznunk a kék-fehérekkel … Míg a 2019-20-as idény augusztusi nyitányán sikerült meglepnünk az NB I-ből frissen kiesett, nyáron átalakult Hungária körúti alakulatot, mára összeállt a Michael Boris dirigálta gárda. Két hónap alatt kilenc győzelemből álló sorozatot produkálva az élre állt és jelenleg négy pont előnnyel vezeti a mezőnyt. Ugyan utolsó három meccsén csikorgott gépezete, de így is pontot szerzett Szegeden, legyőzte a Szolnokot, és csupán a Győri ETO otthonában szenvedett vereséget.

Az egykori utánpótlás kapitányból lett MTK-edző keretében a tehetséges fiatalok mellett több rutinos futballista is megtalálható. Kanta József, Simon András, Vass Patrik, Bognár István, Lencse László, Fülöp Noel vagy éppen Pintér Ádám nem szorul bemutatásra a magyar bajnokságokat ismerő szurkolók számára, ugyanakkor számtalan meccsen éppen a kevésbé ismert tizenévesek vitték a prímet. Az Ajaxtól hazatért szélső, Schön Szabolcs már több meccset is eldöntött góljaival, míg Varjú Benedek és Mezei Szabolcs a csapat stabilitásában kapott főszerepet.

Mindezek ismeretében tulajdonképpen az esélytelen nyugalmával léphetünk pályára a Hidegkuti-stadionban, a teher sokkal inkább a bajnokaspiráns MTK vállát nyomja, mint az eddig erőn felül teljesítő csapatunkét.

A találkozót Takács Tamás vezeti, segítői Csatái Tibor és Tőkés Róbert lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020