Újonc, de erős csapat vár ránk

Szerzo:
Feltoltve: 2019.november 1

Vasárnap 17 órakor az újonc Ajka otthonában lép pályára csapatunk bajnoki mérkőzésen. A találkozót Móri Tamás vezeti, segítői Bertalan Dávid és Horváth Zoltán lesznek.

A hét végi bajnoki fordulóban az újonc Ajka együtteséhez látogat listavezető csapatunk. A Veszprém megyei alakulat az NB III Nyugati csoportját fölényes magabiztossággal nyerte 2019 nyarán, s bár az augusztusi másodosztályú rajtja nehézkes sikeredett – hat meccsen mindössze kettő pontot szerzett -, az MTK elleni idegenbeli döntetlen (4-4) után valósággal megtáltosodott. Hat mérkőzést vívott meg veretlenül, miközben legyőzte a Budafokot, a Haladást, a Vác gárdáját, valamint a Szegedet, s döntetlenre végzett Siófokon. Ráadásul kimondottan gólerős futballal rukkoltak ki a nyáron érkezett új edző, Kis Károly tanítványai. Hármat rúgtak a Nyíregyházának és Budafoknak, négyet az MTK-nak és Haladásnak, ötöt a Vácnak, s ezzel az egész mezőny harmadik legeredményesebb csapatának vallhatják magukat. Ugyanakkor védelme gyakran nem igazán állt a helyzet magaslatán, csupán a sereghajtó Vác kapott több gólt a zöld-fehéreknél.

Múlt szombaton aztán megtört az ajkaiak lendülete, váratlanul sima vereséget szenvedtek Szolnokon (3-0), majd kedden az Újpesttől kaptak ki a második félidőben nagyon simán (5-2) a Magyar Kupában, bizonyítva hátsó alakzatát gyors játékkal zavarba lehet hozni.

A gárda leggólveszélyesebb játékosa Nagy Mihály, aki már nyolc gólnál jár a szezonban, rá nagyon oda kell figyelnünk vasárnap. Rajta kívül több olyan futballista áll Kis Károly rendelkezésére, aki az élvonalban is megállta a helyét. A Honvédtól szezon közben érkezett Heffler Tibor a válogatottban is bemutatkozott, Kenderes Zoltán tagja volt az U20-as vb-bronzérmes gárdának, Nagy István pontrúgásai után számtalan gólt szereztek a társak Békéscsabán, Görgényi Dávid egykoron a Vasas színeiben mutatkozott be az NB I-ben, míg Lengyel Béla a Szolnok játékosaként az élvonalban is eredményes volt. A gárda kapusát, Horváth Dánielt sem kell bemutatni a csákvári szurkolóknak, hiszen 2017 őszén még az Aqvital FC hálóját őrizte.

És akkor még nem beszéltünk a szakvezetőről, Kis Károlyról, aki a Paks együttesével megjárta az Európa Ligát és az év edzőjének is megválasztották az NB I-ben. A rutinos szakember a Duna-parti alakulat mellett éveket töltött Szolnokon, illetve a Vasasnál is.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020