Rutinos keret, hullámzó forma

Szerzo:
Feltoltve: 2019.október 24

A tizennegyedik játéknap mérkőzésein lépnek pályára hétvégén a másodosztályú bajnokság együttsei. Csapatunk a nagy múltú, hosszú időn keresztül az élvonalban is szerepelt Békéscsaba gárdáját fogadja.

A viharsarki együttes az előző idényben sokáig harcban állt a dobogóért, ám az utolsó három fordulóban elszenvedett vereségnek köszönhetően végül a hatodik helyen végzett. A nyáron aztán új vezetőedző érkezett a lila-fehérek kispadjára. Schindler Szabolcs korábban Dorogon, majd az Ajka NB III-as bajnokcsapatánál bizonyította, hogy érti a szakmáját. Ennek ellenére a jelek szerint időre van szüksége, mire az átalakított keret formáját stabilizálni tudja. A csabai legénység tizenegy meccsen mindössze háromszor gyűjtötte be a három pontot – a Kazincbarcikát, a Vasast és a Vác gárdáját győzte le -, miközben ötször is vereséget szenvedett.

Meglehetősen régen, még az augusztus végi hatodik fordulóban nyert utoljára az Előre, az azóta lejátszott öt találkozón csupán két döntetlenre futotta erejéből. Különösen támadójátéka akadozik, csupán négy csapat szerzett kevesebb gólt a lila-fehérektől. Legeredményesebb játékosa, Kovács Ádám – korábban sok borsot tört az orrunk alá, soproni, balmazújvárosi színekben – három találattal, ám ő sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára ellenünk vasárnap. Keretében azért jócskán találni rutinos játékost: a kapus Ribánszki László, az ex-szegedi Farkas Márk és Mészáros Márk, a Fradi-nevelésű Nagy Sándor, a Dorogról megismert Faragó Tomás, a Honvédban nevelkedő Pantovic Nikola, vagy éppen az élvonalban is megfordult Olasz Dénes nem ma kezdte a szakmát, hosszú évek óta szerepelnek a profiligában.

A vasárnapi bajnoki találkozó 17 órakor kezdődik a Tersztyánszki Ödön Sportközpontban.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020