A listavezetőt fogadjuk vasárnap

Szerzo:
Feltoltve: 2019.szeptember 26

A hét végén a tizedik forduló mérkőzéseit rendezik meg a másodosztályú bajnokságban. Csapatunk a listavezető Győri ETO együttesét fogadja a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban.

Az éllovas győri gárda nem titkolt feljutási szándékkal kezdte a 2019-20-as bajnoki szezont. Ennek reményében alakította át a szakmai stábot, illetve játékoskeretét a nyáron. Boér Gábor személyében az új edzőgeneráció egyik legtehetségesebb tagját nyerte meg vezetőedzőnek, s olyan rutinos játékosokat szerződtetett, mint a védelemben több poszton is bevethető Vári Barnabás, a klasszikus center Horváth Zoltán (mindkettő Kisvárda), a hórihorgas középső védő Gengeliczki Gergő (MTK), a kőkemény szűrő Borbély Bálint (Vasas), illetve a szlovákiai Charizopulos Márius, s nyár óta a zöld-fehérek játékosa az előző évadot kölcsönben nálunk töltő Simon Márk (Paks) is.

Elkapta a rajtot a zöld-fehér legénység, három győzelem után azonban három nyeretlenül megvívott összecsapás következett – vereség Siófokon, döntetlen a Kazincbarcika és a Szeged ellen -, ami “kiverte” a biztosítékot Boér Gábornál. A jelek szerint hatott a fejmosás, hiszen ezt követően a Vasas, a Szolnok, majd a Nyíregyháza ellen is magabiztos sikert aratott az ETO. Ez utóbbi meccs azonban nem a 3-1-es diadalról, hanem sokkal inkább Szimcsó Viktor súlyos sérülése miatt marad emlékezetes a szurkolók számára. A győriek egyik legnagyobb ígéretének számító 21 éves játékos egy brutálsi belépőnek köszönhetően oldal-, és keresztszalag-szakadást, porcleválást szenvedett, felépülése egy évig is eltarthat. (Klubunk nevében is kitartást és teljes gyógyulást kívánunk Szimcsó Viktornak.)

Boér Gábor remekül összerakta csapata védekezését, az, hogy kilenc meccsen mindössze 4(!) gólt kapott az ETO – csupán a Tiszakécske, a Siófok, a Kazincbarcika és a Nyíregyháza tudta egyszer, egyszer bevenni kapuját – mindenképpen elismerésre méltó teljesítmény.

A vasárnapi bajnoki összecsapás 17 órakor kezdődik Csákváron.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020