Fáj a vereség, de a célunk nem változott

Szerzo:
Feltoltve: 2019.szeptember 23

Amilyen jól kezdte csapatunk az idei bajnokságot, legalább olyan váratlannak érzik szurkolóink az elmúlt néhány meccs eredményeit. Az első hat forduló öt győzelme után zsinórban három vereség következett.

– Nem tagadom, csalódás volt a szombati, DEAC elleni kupavereség, ennek ellenére nem gondolom, hogy le kéne térnünk arról az útról, amin a nyáron elindultunk – vélekedett a debreceni Magyar Kupa-búcsú után vezetőedzőnk, Visinka Ede. – Nem volt könnyű feldolgozni a kiesést, hiszen NB III-as csapattól kaptunk ki, mégsem tudok haragudni játékosaimra. A DEAC-ot rutinos, sok nagy csatát megélt játékosok alkotják, akik igazi célfutballt bemutatva, a jól megszervezett védekezésből indulva kontráztak. Mi próbáltunk végig kezdeményezni, támadni, uraltuk a játékot, de nem tudtunk gólt szerezni, sérüléssel bajlódó játékosaink szerepeltetését pedig nem kockáztattuk meg.

Talán nem is igazán a szombati, hanem sokkal inkább a Szeged és a Szolnok elleni bajnoki vereség fájdalmas …

– Amikor sorozatban nyertünk, akkor is elmondtam, nekünk a biztos bent maradás kiharcolása a célunk, s ezt továbbra is tartom. Tudtuk, hogy fiataljaink teljesítménye hullámzó lesz, még egy adott meccsen belül is. Ennek ékes példája a szegedi találkozó, amikor egy tízperces rövidzárlattól eltekintve nem játszottunk rosszul. Három gólos hátrányból felálltunk, s akár pontot is szerezhettünk volna. Tulajdonképpen egyedül a Szolnok elleni meccs hiányzik, ám akkor több, mint egy félidőt emberhátrányban futballoztunk, s mégis így is nyerhettünk volna.

Sok kritika éri védekezésünket …

– Az én futballról alkotott filozófiám más, bűn lenne ezekkel a játékosokkal bunkerfocit játszatni. A mi “küldetésünk” a fiatalok, az egyéniségek nevelése, hogy minden szezon végeztével előreléphessenek néhányan a magasabb osztályba. Hiszem, hogy jó úton járunk. Meg kell nézni, a bajnokságban és a kupában kik kaptak szerepet és hívták fel magukra a figyelmet: Kocsis Bence, Sipos Zoltán, Nándori Botond, Skribek Alen, Tamás Nándor 18, Major Gergő 19, míg Deutsch László, Mim Gergely, Pratsler Benjamin 20 évesek, de Mészáros Dávid és Madarász Márk is csupán 23 esztendős. Természetesen minden meccsen szeretnénk nyerni, de a buszt nem fogjuk betolni a gólvonal elé.

A hét végén folytatódik a másodosztályú bajnokság, csapatunk a listavezető Győri ETO gárdáját fogadja.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020