Mikor, ha nem most?

Szerzo:
Feltoltve: 2019.augusztus 22

Enyhén szólva is érdekesen alakul az idei másodosztályú labdarúgó bajnokság. A mezőny tele van nagy múltú, éveket az élvonalban töltő gárdával, melyek kimondva, kimondatlanul visszavágynak az NB I-be. Ehhez képest négy forduló elteltével nagy részük a mezőny hátsó felében tanyáznak … Ugyanakkor korábban a csupán biztos bent maradást célul megjelölő együttesek szépen gyűjtögetik a pontokat és egyelőre távol állnak a veszélyes zónától.

A bajnokság ötödik fordulójában éppen egy olyan együttest fogad csapatunk, mely az előzetes latolgatások alapján toronymagas esélyesként várhatná a vasárnapi, csákvári mérkőzést. A feltételes mód azonban nem véletlen … A Haladás gárdája ugyan veretlen, ám csupán egy győzelmet aratott eddig, míg az Aqvital FC száz százalékos teljesítménnyel az első helyen áll.

A szombathelyi alakulat a nyári kiesés után nehéz időszakon van túl. Júliusban megvált valamennyi idegenlégiósától, s Horváth Ferenc helyére Supka Attilát ültette a zöld-fehérek kispadjára. A Honvédot az előző idényben Európa-liga indulást érő helyre vezető szakember azonban mindössze két héttel a rajt előtt vette át az irányítást, s talán ennek is köszönhető csapata kezdeti bizonytalansága. A Gyirmót elleni idegenbeli ikszet ugyan még bravúrként is elkönyvelhették Vasban, ám a Siófok, majd a Szeged elleni döntetlennek már kevésbé örültek a fanatikus szurkolók. A legutóbbi fordulóban azonban már a várakozásnak megfelelő játékkal rukkolt ki a Haladás, s magabiztos, 3-0-ás győzelmet aratott a Szolnok ellen.

A vasi keret tele van rutinos futballistával: Gaál Bálint, Jagodics Márk, Németh Milán, Holdampf Gergő, Németh Márió, a válogatottban is szerepelt Predrag Bosnjak  vagy éppen a legfrissebb igazolás, az erőcsatár Novák Csanád az NB I-ben sem számít ismeretlennek.

A helyezésektől független nem számíthatunk tehát könnyed összecsapásra, de ha valamikor, hát most van esélyünk a pontszerzésre a Haladás ellen.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020