Szombaton meccs, hétfőtől edzőtábor

Szerzo:
Feltoltve: 2019.július 12

Szombaton délelőtt nyári harmadik felkészülési mérkőzésén lép pályára csapatunk. Akárcsak a Puskás Akadémia (2-1), majd az FC Komarno (1-2) ellen, ezúttal is idegenben tesztelheti csapatát vezetőedzőnk.

– Ez lesz az első meccsünk Sándor Gyuri nélkül, azt hiszem nem kell különösebben ecsetelnem, mekkora érvágást jelent a hiánya számunkra – csapott mondandója közepébe Visinka Ede. – Nem csak rutinja, tudása, hanem személyisége is hiányozni fog. Meg sem próbáljuk pótolni, hiszen nem akarunk utódja vállára mázsás terhet tenni. Elsősorban olyan játékosban gondolkodunk, akiben megvan a futball iránti alázat, akarat, az esetlegesen hiányzó rutin ugyanis menet közben megszerezhető. A kiszemeltünktől vasárnap estig várunk választ. Ezek után természetesen a keret néhány tagjára nagyobb teher hárul. Kiprichnek, Tányérosnak, Baracskainak kell átvenni a fiatalok irányítását, nevelgetését.

Holnap az újonc Ajka otthonában mérheti le, hol tartunk a felkészülésben …

– Komoly terhelés alatt van a gárda, s bár mindig nyerni akarunk, azért ilyenkor az eredmény még másodlagos. Úgy látom, szép fokozatosan fejlődünk, sem a hozzáállással, sem a játékkal nem lehetek elégedetlen. Hárman, Falusy, Farkas és Kocsis kisebb sérüléssel bajlódtak az elmúlt napokban, de szerencsére hétfőtől mindannyian bekapcsolódhatnak a közös munkába, így velünk tartanak az edzőtáborba.

Merre és mennyi ideig lesz az összetartás?

– Július 15-től 22-ig az ausztriai Murauban táborozunk, s ez idő alatt az edzések mellett két meccsen is pályára lépünk. Szerdán, majd szombaton egy osztrák, illetve szlovén ellenféllel találkozunk. Húsz mezőnyjátékos és három kapus alkotja a keretet, melynek ezúttal tagja két ifijátékosunk Meszlényi Ábel és Varga Zsombor is. Amennyiben kiszemeltünkkel sikerül megegyezni, ő a szükséges papírok elintézése után csatlakozik hozzánk.

Csapatunk szombati, ajkai edzőmeccse 11 órakor kezdődik.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020