Elérkeztek a hídhoz …

Szerzo:
Feltoltve: 2019.július 8

Két saját nevelésű játékosunk is a felnőtt kerettel, Visinka Ede vezetőedző irányításával végzi a felkészülést ezekben a napokban. Mi több, mindketten ott lehetnek csapatunk tervezett ausztriai edzőtáborában is. A 17 éves kapus, Meszlényi Ábel és a 16 esztendős középpályás, Varga Zsombor lehetnek az első fecskék, akik Csákváron nevelkedve kerülnek be az NB II-es keretbe.

– Örülünk neki, hogy a legidősebb korosztályunkból ketten is a felnőtt csapattal tudták elkezdeni a felkészülést – felelte honlapunk érdeklődésére az U19-es gárdánk szakvezetője, Győry Csaba. –  Külön köszönet Visinka Edének és stábjának, akik nem csak a lehetőséget adták meg a srácoknak, hanem mindenben támogatják őket a fejlődésük érdekében. Utánpótlás-nevelésünk során igyekszünk felkészíteni játékosainkat arra, ha a lehetőséget megkapják, minél felkészültebben tudják megmutatni magukat a felnőtt közegben. Hitünk szerint a hídon, akkor lehet átmenni, ha odaértél. Fiataljaink előtt hosszú út áll még, mire bemutatkozhatnak a felnőttek között, de ehhez minden pedagógiai, emberi és szakmai támogatást megadunk. Zsombor és Ábel jó példa arra, hogy kitartó munkával, kellő motivációval és megfelelő szakmai munkával egy kis klub utánpótlásából is ki lehet nőni és el lehet jutni a magas osztályig. A csákvári utánpótlásban rajtuk kívül is vannak még olyan játékosok, akikben komoly potenciál rejlik. A mi feladatunk, hogy erős team munkával ezekből a játékosokból minél jobb teljesítményt hozzunk ki. Minden fiatalunk előtt nyitva áll a kapu, csak rajtuk múlik, hogy be tudnak-e lépni rajta …
Természetesen két fiatalunkkal madarat lehetne fogatni, hogy olyan játékosokkal dolgozhatnak együtt ezekben a napokban, mint például az egykori válogatott Sándor György.
– Nagyon örülök, hogy kaptam egy ekkora lehetőséget – nyilatkozta honlapunknak Meszlényi Ábel. – Nem hiába dolgoztam keményen a pályán nap, mint nap. Nem szeretnék csalódás okozni azoknak, akik bizalmat adtak nekem, bíznak bennem. Az edzések nagyon kemények, még bele kell rázódnom az ilyen szintű munkába, de mindenki sokat segít ebben is. Az edzők  odafigyelnek minden játékosra és minden segítséget megadnak, hogy a pályán a legjobbat nyújtsuk. Próbálok élni a lehetőséggel, mindent megteszek, hogy megragadjak a keretben.
– Igazából még nem nagyon fogtam fel, hogy a felnőtt csapattal kezdhettem meg a felkészülést – vette át a szót Varga Zsombor. – Nagy lehetőség előtt állok, igyekszem élni vele. A fiatalabb és idősebb játékosok is kedvesen fogadtak, igyekeznek megkönnyíteni a dolgom. Megtisztelőnek érzem és hálás vagyok, hogy 16 évesen itt lehetek. Itt van például Sándor Gyuri, aki nagyon sokat segít akár az edzéseken, akár egy, egy tanáccsal. Próbálom bebizonyítani, hogy az edzőim bizalma nem alaptalan.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020