Kezdésnek nem volt rossz: Puskás Akadémia-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

Szerzo:
Feltoltve: 2019.június 29

Szombaton délelőtt, az elmúlt napok nagy hősége után sokkal kellemesebb időben lejátszotta első nyári felkészülési mérkőzését csapatunk. Vendéglátónk a “nagytestvér”, az NB I-es Puskás Akadémia együttese volt.

Visinka Ede vezetőedző átalakulóban lévő kerete egyetlen játékosára nem számíthatott a találkozón, Mim Gergely kisebb sérülést szenvedett a hétközi edzésen, emiatt nem lépett pályára. Ugyanakkor egy próbajátékos is leült a kispadra, a Mol Fehérvár II-től érkezett támadó öt gólt szerzett -, 20 éves, két évet az Union Berlin utánpótlásában eltöltő Pratsner Benjamin a második félidőben kapott lehetőséget a bizonyításra.

Puskás Akadémia-Aqvital FC Csákvár 2-1 (1-1)

Felcsút, 100 néző

PAFC (I. félidő): Hegedüs L. – Radics, Krizan, Hadzsiev, Balogh B. – Kiss T., Urblík, Szolnoki, Sós B. – Knezevic, Vanecek.

II. félidő: Tóth B.  – Huszti A., Hegedűs J., Spandler Cs. Nagy Zs. – Urblik – Tamás N., Balogh B., Fülöp, Skribek – Radó A.

Aqvital (I. félidő): Markek – Csató, Tányéros, Albert – Major, Mészáros D., Kocsis B., Sándor Gy., Deutsch – Baracskai, Sejben. Edző: Visinka Ede.

II. félidő: Hermány – Kiprich D., Tányéros, Csendes – Falusy (Major), Nándori, Kocsis B., Sipos, Deutsch – Pratsner, Daru.

Gólszerzők: Soós B. (1-0) a 24., Baracskai (1-1) a 35., Radó (2-1) az 55. percben

Az elmúlt években megszokott szerkezethez képest Visinka Ede új rendszert próbált ki a Puskás ellen, a három belső védő előtt öt középpályás próbálta útját állni a hazai gárda szórványos támadásainak. Az első félidőben a hazaiak új cseh centere, a majd két méter magas David Vanecek nagy harcot vívott a nem kevésbé jó felépítésű Tányéros Ádámmal, illetve Albert Istvánnal, s legnagyobb örömünkre két új szerzeményünk remekül állta a sarat. Szórványos ellentámadásainknak az U18-as válogatott Kocsis Bence és Sándor György próbált meg fazont szabni, s két, három alkalommal nem is hiányzott sok hozzá, hogy bevegyük a felcsúti kaput. Első védelmi megingásunkat viszont magabiztosan használták ki a hazaiak, Soós Bence könyörtelenül kihasználta, hogy egyedül felejtettük a tizenegyes pontnál és a bal sarokba gurított. Nem sokáig örülhettek azonban a vendéglátók a vezetésnek, erőszakosan labdát szereztünk a felcsúti térfél közepén, Sejben Viktor egy csel után mesterien tálal Baracskai Roland elé, aki a tehetetlen Hegedűs kapus mellett, 12 méterről, középről a jobb alsó sarokba helyezett.

Szünetben sort cserélt Hornyák Zsolt, s ennek köszönhetően régi ismerősökkel néztek farkas szemet játékosaink. Tóth Balázs, Spandler Csaba, Nagy Zsolt, Tamás Nándor és Skribek Alen nem is olyan régen még a csákvári szurkolóknak szereztek örömet, most azonban már a Puskás első keretének tagjai. Alig egy óra játék után Radó András meglehetősen les-gyanús körülmények között lőtt góljával ismét megszerezte a vezetést a házigazda, s bár kimondottan biztatóan mutatkozott be csapatunkban Pratsner Benjamin, két kecsegtető helyzetet is elpuskázott. A hajrában remekül végig vitt támadás végén – Sipos indította Deutschot a bal oldalon, aki pontosan centerezett – a rövid sarokra bevetődő, védőit megelőző Daru Bence hosszú sarokra pörgetett labdáját már csak szemmel verte Tóth Balázs, ám mivel a játékszer kívülről borotválta le a kapufát, az eredmény nem változott.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020