Jön a kettős játékengedély

Szerzo:
Feltoltve: 2019.június 13

Tegnap napvilágot látott az MLSZ elnökségének legújabb döntése, miszerint (ismét) bevezeti a kettős játékengedélyeket, melyekkel 21 éven aluli fiatalok léphetnek pályára.

– Bár még néhány kérdés kidolgozatlan, illetve pontosításra szorul, nagy vonalakban látni, miként akar “ráerősíteni” a szövetség a fiatalok szerepeltetésére – felelte honlapunk érdeklődésére csapatunk technikai vezetője, Hegedűs Ferenc. – A jelenlegi állás szerint minden élvonalbeli klub kijelölhet keretéből öt 21 éven aluli fiatalt, akik azon túl, hogy az anyaegyesület csapatával edzenek hét közben, az NB I-ben, illetve a partner NB II-es gárdában is játszhatnak. A lényeg, hogy egy hétvégén három félidőnél hosszabb időt nem tölthetnek a pályán.

A könnyebb érthetőség érdekében egy példán keresztül megpróbáljuk bemutatni a tervezett működését. A 19 éves Tamás Nándor a Puskás Akadémia szerződtetett játékosa. Felcsúton edz, készül a hét végi NB I-es mérkőzésre, melyen aztán csak a második félidő hajrájában cseréli be edzője. Ezek után vasárnap – a kettős játékengedély birtokában – pályára léphet az Aqvital FC Csákvár NB II-es bajnoki találkozóján.

Az augusztus első hét végéjén rajtoló NB I-es, illetve NB II-es bajnokság már ezen szabályok szerint kezdődik.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020