Alakul a mezőny

Szerzo:
Feltoltve: 2019.május 23

A hét végén befejeződött az NB I-es és NB II-es labdarúgó bajnokság, véglegessé vált, mely csapatok esnek ki, illetve jutnak. Már csupán három hely kiadó az NB II-ben.

Az élvonalbeli pontvadászatot a Ferencváros nyerte, megelőzve a Mol Vidit és Debrecent, míg a negyedik, még Európa Liga indulást jelentő helyre a Honvéd futott be. A tizenkét csapatos mezőny utolsó két helyezettje, az MTK és a Haladás búcsúzott az első ligától, ők a 2019-20-as idényt az NB II-ben töltik.

A másodosztályban a Zalaegerszeg bizonyult a legjobbnak, mögötte a Kaposvár végzett a második helyen, s ezzel kiharcolta az NB I-ben való szereplés jogát. A mezőny utolsó három helyezettje, a Cegléd, a Mosonmagyaróvár és a Monor kiesett az NB III-ba.

A harmadosztály három csoportjának küzdelme még zajlik, két forduló hátra van még a sorozatból. Az már biztos, hogy Nyugaton az Ajka végez az első helyen, s mivel a licencet is megkapta, visszatér az NB II-be. Keleten ugyanakkor még három csapat verseng az első helyért: a Szolnoki MÁV egyetlen ponttal előzi meg a Jászberényt és kettővel az ESMTK-t. A Közép csoportban a Szeged Grosics Akadémia legénysége a hét végén révbe érhet, amennyiben pontot szerez a SZEOL elleni rangadón, egy év után visszatérhet a másodosztályba.

NB I: Ferencváros, Mol Vidi, Debrecen, Honvéd, Újpest, Mezőkövesd, Puskás Akadémia, Paks, Kisvárda, Diósgyőr, ZTE, Kaposvár.

NB II: MTK, Haladás, Gyirmót, Vasas, Budaörs, Békéscsaba, Soroksár, Győri ETO, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Aqvital FC Csákvár, Siófok, Vác, Dorog, Tiszakécske, Budafok, Balmazújváros, Ajka, NB III Kelet bajnoka (Szolnoki MÁV vagy, Jászberény vagy ESMTK), NB III Közép bajnoka (Szeged Grosics Akadémia vagy Szentlörinc)

Az a még kiadó helyektől függetlenül is látszik, az új NB II-es pontvadászat nagyon erős lesz, 7-8 együttes – mind szerepelt a közelmúltban az élvonalban – is reális eséllyel indulhat a feljutó helyekért.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020