Jobb volt a Budaörs, de …

Szerzo:
Feltoltve: 2019.május 21

Mint köztudott, a hét végén befejeződött a másodosztályú labdarúgó bajnokság. A zárófordulóban csapatunk hazai környezetben, 4-0-ás vereséget szenvedett a Budaörs együttesétől. Érthető tehát, hogy nem volt boldog a lefújást követően vezetőedzőnk.

– Egyértelműen jobb csapat a Budaörs – vélekedett Szijjártó István a találkozót követő évzáró bankett megkezdése előtt, még az öltöző folyosón. – Jobban, motiváltabban futballozott, megérdemelten nyert. Játékosaim ezúttal semmit sem tettek hozzá a mérkőzéshez.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az első gólig, illetve a mezőnyjátékban nem látszott, hogy ekkora lenne a különbség a két gárda között. Számunkra különösebb tétje nem volt az összecsapásnak, így tulajdonképpen feleslegesen bosszankodott az a néhány száz néző a lelátón az eredmény, illetve a játékvezető működését látva. Mert hát Dolnegó Bálint aktív közreműködése is kellett a 0-4-hez …

A játékvezető alig negyedóra elteltével megadta a majd két méteres lesről induló Fejős Áron gólját – hogy Mohos Milán asszisztens mennyire nem volt vonalban, arról ne is beszéljünk -, majd a szünet előtt nem sokkal kiállította középső védőnket, Dulló Martint. Magát a piros lapot nem vitathatjuk, de … Dulló elfejelte a labdát, mikor Fejős a földre vitte, a játékvezető pedig le is fújta a védőnk ellen elkövetett szabálytalanságot. A földön aztán Martin sportszerűtlenül vett elégtételt, amiért járt a piros lap. De, hogy ezt követően miért a Budaörs rúghatott szabadrúgást, azt csak a játékvezető tudja …?

A második vendéggól előtt Fejős ismét lesről talált a kapunkba – Mohos asszisztens ismét nem volt a helyzet magaslatán -, ám bosszankodásra már nem is maradt időnk, lévén véget ért a játékrész. A második félidő elején aztán úgy ítélt tizenegyest Dolnegó Bálint a budaörsiek javára, hogy nem is volt testi érintkezés, még a vendégjátékosok is meglepődtek az ítélet láttán. A hajrában pedig feltette működésére a koronát a sípmester, Sajbán Máté – nincs rá jobb szó – hasra esett a tizenhatosunkon belül, ám ő újra úgy ítélte meg, hogy büntetőt kell ítélnie. Az, hogy Markek Tamás kivédte Lengyel Béla tizenegyesét, nem rajta múlott. A közönség eközben pedig (kínjában) a hasát fogta a nevetéstől …

Nem kérdés, a Budaörs kapu előtti határozottsága megérdemelt győzelmet eredményezett, de a játékvezető számos eredményt befolyásoló hibája is kellett a 0-4-hez!

Az elmúlt bajnokság mérkőzéseit látva magunk is elérkezettnek látjuk az időt a videóbíró bevezetésének, ám félő, hogy a magyar másodosztályban még évekig várhatnak rá a csapatok.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020