Helyosztó a Kazincbarcika ellen

Szerzo:
Feltoltve: 2019.május 3

Még ki se örülhettük (vagy bosszankodhattuk) magunkat a gyirmóti pontszerzést követően, máris a nyakunkon a következő mérkőzés. Vasárnap délután, hazai környezetben fogadjuk a Kazincbarcika együttesét a másodosztályú bajnokság harminchatodik fordulójának összecsapásán.

Mondhatni helyosztó találkozóra kerül sor a hét végén a Tersztyánszky Ödön Sportközpontban, hiszen a tizenegyedik helyen tanyázó csapatunk az egy ponttal többet gyűjtött Kazincbarcikát fogadja. Amennyiben sikerül nyernünk, megelőzzük riválisunkat, vereségünk esetén (erre gondolni sem akarunk) viszont 4 pontos hátrányba kerülünk a borsodiakkal szemben, s minden valószínűség szerint búcsút inthetünk a mezőny első felének.

Meglehetősen kiszámíthatatlan ellenfél a Gálhidi György dirigálta gárda. Hol parádés játékkal, bravúros győzelmet arat, hol gyengébbnek ítélt ellenféllel szemben is képtelen a pontszerzésre. Az elmúlt hetekben például idegenben nyert a Budaörs ellen, majd nem sokkal később, hazai pályán simán kikapott a sereghajtó Monortól. Április közepén volt egy kimondottan rossz sorozata, három meccsen maradt alul zsinórban, ám éppen a legutóbbi fordulóban újra elkapta a fonalat és begyűjtötte a három pontot a Siófok ellen.

Különösen az együttes támadóira kell nagyon odafigyelnünk vasárnap délután. A villámgyors Lukács Raymond már 13 találatnál jár, de a Felcsúton nevelkedett ex-szolnoki Tóth László is feltalálja magát a kapu előtt. Sőt, a védelem meghatározó tagja, a tavaly még az élvonalban, Mezőkövesden szerepelt Fótyik Dominik bal lába is “elsül” időnként. Ugyanakkor védelme többször bizonytalankodik, utolsó négy meccsén kilenc gólt kapott.

És még egy érdekesség a végére: a tavaly még a Kisvárdával NB II-es bajnoki címet szerzett középpályás, Sergiu Oltean már 15(!) – a legtöbb az egész másodosztályú mezőnyben -, míg a csatár Lukács Raymond 10 (!) sárga lapot gyűjtött be az idei szezonban.

A vasárnap 17 órakor kezdődő bajnoki találkozót Lovas László vezeti, segítői Bornemissza Norbert és Szvetnyik Bence lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020