Ellentétes sítlusok találkozása

Szerzo:
Feltoltve: 2019.április 12

Helyosztó mérkőzésre utazik csapatunk a hét végi bajnoki fordulóban. Az NB II-es bajnokság harminckettedik játéknapján Vácott lép pályára együttesünk. A vasárnap 16.30-kor kezdődő kilencven percet  Dolnegó Bálint vezeti, segítői Szalai Dániel és Horváth Zoltán lesznek.

A váci alakulat mindössze kettő ponttal gyűjtött kevesebbet csapatunknál és jelenleg a tizenkettedik helyen tanyázik a táblázaton. Ennyi meccs távlatában akár azt is mondhatnánk, hogy két azonos játékerőt képviselő gárda összecsapását láthatják majd a szurkolók. Ami viszont mindenképpen lényeges különbség a két együttes között, az a rúgott és kapott gólok számában mutatkozik meg. A Duna-parti alakulat rendelkezik az egyik legstabilabb védelemmel, még úgy is a negyedik legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, hogy a Vasas a közelmúltban hétszer is bevette a hálóját a kilencven perc során. Ugyanakkor az is igaz, hogy a piros-kékek nem éppen gólerős támadójátékukról híresek, csupán a kieső-jelöltek szereztek több gólt náluk.

Ezzel szemben szurkolóink nem panaszkodhatnak csapatunk gólerejére – még akkor sem, ha a közelmúltban visszafogottabban rugdostuk a gólokat -, viszont hátsó stabilitásunk igencsak hagy kívánnivalót. A meccsen döntő lesz tehát, hogy melyik együttes tudja rákényszeríteni stílusát, akaratát ellenfelére.

A Vác FC legénysége az idei pontvadászat során már túl van egy edzőváltáson, a szezont Zoran Szpisljakkal kezdték, akita téli szünetben Horváth Károly váltott. Jól kezdték a tavaszt, az első hat meccsen csupán egyszer szenvedtek vereséget, miközben négyszer is nyertek. Azt követően viszont hullámvölgybe kerültek, zsinórban háromszor is pont nélkül maradtak. Különösen a sereghajtó Monor elleni hazai vereség (1-2) volt fájdalmas. Legutóbb otthon vesztett állásból fordítottak a Siófok ellen (2-1), így stabilizálták helyüket a középmezőnyben.

A gárda leggólerősebb játékosa a 9 találatnál járó Zsolnai Richárd, de nagyon oda kell figyelnünk a remek rúgótechnikával rendelkező Csillag Dáriusra is, aki azon túl, hogy remekül szolgálja ki a váci támadókat, még kapura is veszélyes.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020