Harmadszor vezettünk, harmadszor ikszeltünk

Szerzo:
Feltoltve: 2019.március 19

Mint köztudott, csapatunk a hét végén 1-1-es döntetlenre végzett a feljutás egyik esélyesének tartott Kaposvári Rákóczi otthonában megrendezett bajnoki mérkőzésen. Csapatunk vezetőedzője mégsem volt maradéktalanul boldog.

– Természetesen örülök a pontszerzésnek, de nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy tavasszal ez már a harmadik olyan mérkőzésünk volt, mikor vezettünk, az előny birtokában nyugodtan játszhattunk, mégsem tudtunk nyerni – füstölgött egy sort Szijjártó István, mielőtt megdicsérte volna bravúros döntetlent elérő játékosait. – Az első félidőben kimondottan mi irányítottuk a mérkőzést, megérdemelten szereztük meg a vezetést, aztán 10 másodperccel a játékrész lefújása előtt összehoztuk a hazaiak egyenlítő találatát. A szokásos figyelmetlenségünknek köszönhetően, egy lepattanó labdát kotortak a hálónkba vendéglátóink. A szünet után már a Rákóczi irányított, érdekes módon mégis ekkor voltak a nagyobb ziccereink. Sajnálom, hogy Baracskai Roland kihagyta helyzetét, még ha kicsit éles is volt a szög, máskor értékesíti az ilyen lehetőséget. Mivel mindkét csapat győzelemre játszott, jó meccset láthattak a nézők, megérdemelten hoztuk haza az egyik pontot. Ezt annak fényében, hogy milyen időszakot élünk, dicséretes eredményként értékelem.

Miért van az, hogy Békéscsabán, Kaposváron képesek vagyunk jó teljesítményre, hazai környezetben, esélyesként “lebetlizünk”?

– Minket is bánt a hazai eredménytelenség, talán ez is közrejátszik abban, hogy a fiúk túlzottan is bizonyítani akarnak saját szurkolóink előtt, s ez görcsösségbe megy át. Ráadásul nem szabad elfelejteni, az őszhöz képest teljesen új csapatot kell(ett) építenünk. A télen lefejezték csapatunkat, hiszen távozott Bobál Gergely, Nagy Zsolt és Tamási Nándor, valamint a szezon elején hetekig nem számíthattunk Csilus Ádám, Farkas Aurél, valamint Daróczi Zoltán játékára. Márpedig ők valamennyien meghatározó játékosoknak számítottak az ősszel. Most a válogatott Európa-bajnoki selejtezői miatt szünetel a bajnokság, van két hetünk, hogy finomítsunk játékunkon. A héten ennek érdekében két edzőmeccsen is pályára lépünk.

A másodosztályú bajnokság március 31-én, a harmincadik forduló összecsapásaival folytatódik.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020